Zde může být vaše reklama.

Interliga házenkářek Zora veze ze Slovenska bod

Zora veze ze Slovenska bod

foto: Petr Pelíšek

02. 02. 2022 - 20:20

Na slovenskou palubovku zamířily po kovidpauze házenkářky DHK Zora Olomouc, odehrály své utkání v Šaľe. Po první půlce vedly Hanačky o pět branek, nakonec získaly jeden bod. Remizovaly počtvrté z posledních pět soutěžních utkání.

Úvod zápasu patřil hostujícímu týmu, po brankách Magdy Kašpárkové a Ivy Závišková vedly Hanačky 6:3. V podání čtvrtého českého celku z loňské sezóny to ale stále nebylo vše, střelecky se prosadila také Nikola Jansová a Klára Sovová navýšila vedení hostujících házenkářek už o sedm gólů (12:5). Do konce poločasu už přeci jen dokázaly srovnat domácí hráčky krok a nakonec svoji ztrátu alespoň mírně stáhnout, do kabin odcházely s mankem pěti branek.

Poločasová přestávka přišla Šaľe vhod. Už po osmi minutách druhé půle byla ztráta domácích téměř smazána, Katarína Pócsíková snížila na 16:17. Olomouc o své vedení přijít nechtěla, a ačkoliv se podařilo domácím házenkářkám opakovaně vyrovnat (19:19, 21:21), do vedení je Hanačky nepouštěly. Až v úplném závěru se dostaly poprvé v zápase do vedení hráčky Šaľy, dvě minuty před koncem zápasu upravila stav na 26:25 Petra Varjassiová. Na tahu tak byla Olomouc, aby stav vyrovnala. To se jí povedlo hned dvakrát, v posledních vteřinách zachraňovala hostujícím hráčkám alespoň bod Štěpánka Hejlová.

HK Slovan Duslo Šaľa – DHK ZORA Olomouc 27:27 (11:16)

Rozhodčí: Haščík, Oťapka. Sedmičky: 9:8:4/3. Vyloučení: 3:4.

Slovan Duslo Šaľa: Furgaláková, Vorzáčková, Kusynová – Takáčová 1, Vargová , Königová 2, Pocsiková 7/4 , Ščipová 1, Ušiaková 1, Tulipánová 2, Matušincová 1, Szomogyi 6/4 , Zlatínská , Varjassiová 4, Ratvanská 2. Trenér Peter Pčola.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Poláčková – Závišková 2, Kapsová 1, Jansová 4/3, Sovová 2/1, Kašpárková 4, Přikrylová, Roupcová , Machačová 2, Krajčovičová 4, Hejlová 1, Kuxová 2, Kubálková 4, Kubáčková 1. Trenér Libor Malínek.

Další články