Zde může být vaše reklama.

30 let na trhu! Přední výrobce léčivých látek FARMAK slaví jubileum

30 let na trhu! Přední výrobce léčivých látek FARMAK slaví jubileum

foto: PR manažerka společnosti FARMAK, a.s., Mgr. Bronislava Paučková, zakladatel a předseda dozorčí rady Ing. Jiří Žák, generální ředitel Ing. Miroslav Ulrich, archiv společnosti FARMAK

12. 09. 2022 - 16:33

Síla a tradice charakterizují akciovou společnost FARMAK, která se zaměřuje na výrobu, výzkum a vývoj v oblasti generických léčivých látek, chemických meziproduktů a chemických specialit. Ryze česká chemicko-farmaceutická společnost se sídlem v Olomouci slaví jubilejních 30 let od svého vzniku a je špičkou v oboru. „Farmak, a.s., pravidelně sbírá úspěchy. Například loni jsme získali titul Lídr Olomouckého kraje pro úspěšné firmy a projekty tuzemských podnikatelů a dosáhli jsme také na 2. cenu v celorepublikovém kole Ocenění českých exportérů,“ říká předseda dozorčí rady společnosti FARMAK, a.s., Ing. Jiří Žák.

Za svou třicetiletou historii si firma vydobyla své místo na trhu léčivých látek odpovědným a profesionálním přístupem a nadále se dynamicky rozvíjí. Aktuálně FARMAK, a.s., zaměstnává bezmála 300 pracovníků špičkové úrovně ve svém oboru. Je vysoce odpovědná k podnikání v chemii. Společnost již podeváté obhájila oprávnění používat prestižní logo Responsible Care, které je spojené právě s odpovědným přístupem k chemii a uděluje jej Svaz chemického průmyslu ČR.


FARMAK, a.s., tradičně zůstává exportně zaměřenou firmou produkující generické léčivé látky a zároveň se věnuje výzkumu nových léčivých látek. Zhruba 90% své produkce vyváží k více než 200 zákazníků do 50 zemí po celém světě. Mezi nová teritoria exportu patří například Čína. Tam firma v roce 2020 odstartovala dva významné projekty, které by měly přejít v nadcházejících letech do komerční fáze realizace. Standardně pak FARMAK, a.s., vyváží své produkty do EU, Indie, východní Asie, USA aj.


Klíčovými hodnotami společnosti jsou zákaznická orientace, týmový přístup, odbornost, loajalita a odpovědnost k životnímu prostředí. A na nich akciová společnost FARMAK hodlá stavět i na prahu čtvrté dekády své historie.

Další články