Zde může být vaše reklama.

Áčko na Floře zaplní miliony kostek Lega

Áčko na Floře zaplní miliony kostek Lega

foto: Svět kostek

17. 11. 2023 - 21:46

Miliony kostek legendární dánské stavebnice Lego, kterou miluje už několikátá generace dětí, zaplní o víkendu pavilon A olomouckého Výstaviště Flora. Menší, větší i obří stavby, objekty, modely a dráhy jistě přitáhnou pozornost malých i velkých návštěvníků, samozřejmě nebudou chybět ani herní zóny nebo kino. Druhý roční výstavy Svět kostek startuje v sobotu a končí o den později.

„Bezmála čtyřmetrový jeřáb, dvě stě metrů kolejišť s vlaky a nádražími, Eiffelova věž, rozhledna, hrady, pyramidy, rakety, vesmírné lodě a základny,“ vypočítává mluvčí výstaviště Michal Poláček. K vidění budou také postavy a scény z populárních filmů - Slimer, Star Wars, Pán prstenů, Harry Potter či Ninjago. Vše doplní řady svítících a fantasy modelů, auta, nákladní auta, tanky, RC modely, zemědělská a také lesní technika či stavby inspirované architekturou světových měst.

Výše uvedené výstavní předměty přivezou na Svět kostek vystavovatelé z šesti evropských zemí, konkrétně z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska, Maďarska a z České republiky. Právě díky nim bude na návštěvníky čekat celá řada fascinujících modelů a jedinečných staveb.

„Loni jsme si výstavu s Legem vyzkoušeli, díky zájmu a spokojenosti návštěvníků se letos koná znovu. Neustále inovujeme a obohacujeme nabídku našich akcí. Úspěšný první ročník Světa kostek byl pro nás i naše návštěvníky dokladem, že jdeme správnou cestou,“ dodala ředitelka výstavní společnosti Eva Fuglíčková. Bližší informace najdete na flora-ol.cz.

Další články