Zde může být vaše reklama.

Nákaza koronavirem Aktuálně v kraji 111 potvrzených případů

Aktuálně v kraji 111 potvrzených případů

foto: pexels.com

24. 03. 2020 - 12:33

Počet pozitivních případů nakažených kornovavirem v Olomouckém kraji stále mírně roste. Ve srovnání se včerejškem narost o čtrnáct, celkem je nyní v našem kraji 111 potvrzených onemocnění. Informoval o tom web krajpomaha.cz.

Pět onemocnění koronavirem přibylo v Litovli, tři v Uničově a v Olomouci, jeden v Prostějově, Šumperku a Hranicích.

Druhého pacienta uzdraveného z Covid-19 hlásí Nemocnice Prostějov! Z infekčního oddělení mohli dnes propustit domů v pořadí druhého pacienta v Olomouckém kraji vyléčeného z nemoci Covid-19. Šestašedesátiletý muž strávil v nemocnici celkem 10 dní. Po celou dobu hospitalizace měl muž pouze lehký průběh onemocnění. Aktuálně je v Nemocnici Prostějov hospitalizováno 9 pacientů s potvrzeným onemocněním Covid-19.

V neděli  byl na letišti v Jižní Koreji pozitivně testován na koronavirus jihokorejský student, který absolvoval zahraniční studijní pobyt na Univerzitě Palackého v Olomouci (PřF). O tomto faktu byla obratem informována Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje a také jeho spolubydlící, kteří nyní zůstávají v karanténě a podstoupí testování.

 UP aktuálně přistupuje k doporučení všem zahraničním studentům studujícím na UP v rámci výměnného programu Erasmus, aby odcestovali domů. Lékařská fakulta bude vzhledem ke specifikům svého studia o pravidlech pro své zahraniční studenty ještě detailněji jednat. Koleje UP současně nabídnou studentům, kteří zůstanou, režim individuálního ubytování, a umožní jim tak na nezbytnou dobu omezit sociální kontakt.

Po těžkostech, které odběrovému místu pod Teoretickými ústavy LF UP způsoboval silný vítr, nám Olomoucký kraj promptně nechal přistavit autobus. Jak stan, tak autobus jsou vyhřívané. Uvedla to Fakultní nemocnice Olomouc na sociální síti.

Další články