Zde může být vaše reklama.

Vážná nehoda Autobus s fotbalisty boural do kamionu

Autobus s fotbalisty boural do kamionu

11. 06. 2019 - 20:34

Vážná dopravní nehoda autobusu a nákladního vozidla se dnes stala na rychlostní komunikaci D35. Na 254 kilometru ve směru z Olomouce na Mohelnici narazil autobus zezadu do kamionu. Hasiči vyprostili řidiče autobusu a předali do péče zdravotníkům. Autobusem cestovali fotbalisté z Prostějova.

Operační středisko HZS Olomouckého kraje k pomoci ihned vyslalo čtyři jednotky. Z centrální stanice v Olomouci jednotku doplnil i speciál se zdravotnickým přívěsem. K místu rovněž vyrazila profesionální jednotka stanice Litovel a dvě dobrovolné Náměšť na Hané a Senice na Hané.

Hasiči po příjezdu ihned zahájili záchranné práce, řidiče autobusu vyprostili a předali do péče posádkám ZZS. Na místě došlo k většímu počtu zraněných, převážně dětí. Celkově po prvotní zajištění posádkami ZZS Olomouckého kraje pokračovalo k následné navazující nemocniční letecky a pozemními prostředky celkem 18 osob. Pro zbylé cestující byl vyslán evakuační, hasičský autobus. Ten je poté přepravil do místa odkud původně cestovaly, přesněji do Prostějova. K události vzhledem k vážnosti byl také vyslán krizový intervent hasičů. Jednotky souběžně místo události protipožárně zabezpečili a provedli další nutné úkony k bezpečnostního zajištění zasahujících posádek.

Doprava byla po celou dobu ve směru z Olomouce na Mohelnici uzavřena. Policisté prováděli odklon po souběžných komunikacích.

K nehodě se vyjádřil 1.SK Prostějově na klubovém webu v tiskové zprávě.
"Dnes odpoledne došlo u Olomouce k dopravní nehodě autobusu vezoucího týmy 1. SK Prostějov k utkání přípravek. Několik zraněných dětí i dospělých bylo transportováno do Fakultní nemocnice v Olomouci k ošetření. Podle našich informací zůstane jedno dítě z preventivních důvodů v nemocnici přes noc na pozorování, ostatní malé hráče si ještě dnes jejich rodiny odvezou domů. Rovněž dva z našich trenérů utrpěli zranění. Nikdo z dětí či dospělých není v ohrožení života. Zbývající účastníky nehody přivezl zpět do Prostějova autobus Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. O řidiči autobusu, který byl po nehodě do nemocnice transportován letecky, bohužel bližší informace nemáme. Bezprostředně po nehodě klub o celé věci informovaly zasahující složky integrovaného záchranného systému. Byli jsme v kontaktu s vedením hasičů a záchranné služby, účastníkům nehody pomáhal také policejní traumatým. „Rád bych všem zasahujícím složkám i svým kolegům z klubu poděkoval za vysoce profesionální přístup, díky němuž se podařilo složitou situaci velmi dobře zvládnout,“ říká předseda 1. SK Prostějov František Jura. Zástupce klubu vzápětí vyrazil také přímo do nemocnice. Protože měl klub velmi brzy k dispozici jména zraněných i nezraněných dětí, mohl operativně informovat rodiče. „Rád bych vyzdvihl také přístup rodičů, kteří si vzájemně pomáhali,“ dodává František Jura. Klub samozřejmě i nadále zůstává ve spojení s rodinami dětí a je připraven jim poskytnout případnou pomoc."

Další články