Zde může být vaše reklama.

Babiš: Vážení spoluobčané, zůstaňte doma, hraje se i o Vánoce

Babiš: Vážení spoluobčané, zůstaňte doma, hraje se i o Vánoce

foto: Facebook AB

19. 10. 2020 - 10:21

Premiér Andrej Babiš (ANO) požádal ve svém včerejším projevu, který zveřejnil na sociálních sítích, aby občané dodržovali vládní opatření. Ta mají zamezit šíření pandemie koronaviru. Situace je podle Babiše vážná, ve středu by se mohlo rozhodnout o tom, zda jsou vládní opatření dostatečná, nebo bude nutné přitvrdit.

Vláda od středy 14. října omezila například shromažďování, může se tak potkat maximálně šest lidí, s platností do 3. listopadu, kdy má skončit nouzový stav. Povinné je také nosit roušku už na zastávkách MHD, alkohol se pak nesmí pít na veřejně přístupných místech.

Babiš ve svém projevu řekl, že se v tomto týdnu rozhodne o tom, jak budou vypadat letošní Vánoce. Občany pak vyzval, aby zůstali doma.

"Obracím se na vás stejně, jako se na vás obrátil prezident Zeman a ministr Prymula v minulém týdnu, kdy na vás všechny apelovali. Já na vás všechny taky apeluju. Prosím, ten příští týden bude klíčový. Situace je vážná," řekl Babiš.

"Pandemie je všude v Evropě. Čísla rostou. Státy dělají opatření," uvedl také.

"Příští týden se rozhodne o tom, jak to bude na Vánoce. A já myslím, že všichni bychom si přáli, abychom měli alespoň trochu normální Vánoce. A já v to pevně věřím," řekl v projevu Babiš.

Nejdůležitější podle Babiše je nikam nechodit, necestovat a být s rodinou.

Další články