Zde může být vaše reklama.

Hledají svědky Bez řidičáku ujížděl, pak ohrozil policisty

Bez řidičáku ujížděl, pak ohrozil policisty

foto: pcr.cz

04. 05. 2022 - 10:55

Olomoučtí kriminalisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc v souvislosti s právě probíhajícím trestním řízením ve věci prověřování zločinu násilí proti úřední osobě.

V sobotu 23. dubna kolem druhé hodiny v noci odmítl policistům poblíž centra Olomouce zastavit řidič motorového vozidla Jeep. Vozidlo po pár minutách pronásledování najelo na travnatou plochu mezi domy na ulici Aloise Rašína, kde dostalo smyk a do jednoho z domů narazilo. Po kolizi měl řidič začít s vozem couvat, a poté se měl prudce rozjet proti zakročujícímu policistovi. Ten byl nucen uskočit, aby se vyhnul střetu s automobilem. Řidiči se podařilo z místa ujet, ale po chvíli jej policisté lapili v olomoucké místní části Neředín. K jeho osobě zjistili, že se jednalo o 32letého muže, který měl platnou blokaci řidičského oprávnění. Muž nebyl pod vlivem alkoholu, orientačnímu testu na drogy se však odmítl podrobit.

Kriminalisté žádají případné svědky, zejména z řad obyvatel domů na ulici Aloise Rašína v Olomouci, kteří mohli výše popsaný incident vidět a sdělit tak poznatek k jeho průběhu, aby kontaktovali kdykoliv bezplatnou telefonní linku 158, či telefon 974 766 452.

Další články