Zde může být vaše reklama.

České dráhy omezí rychlíky na Severní Moravu, na dva dny

České dráhy omezí rychlíky na Severní Moravu, na dva dny

foto: Wikipedia

23. 09. 2020 - 12:00

Z důvodu vyluk omezí České dráhy (ČD) během soboty a pondělí provoz některých dálkových vlaku z Olomouce a Přerova ve směru na Ostravu a zpět. Část spojů nahradí autobusy, některé však zůstanou bez náhrady. ČTK to v úterý prozradila mluvčí drah Vanda Rajnochová.

České dráhy omezí provoz dálkových vlaků v sobotu a pondělí vždy mezi 10:30 a 15:30. Půjde o úseky Olomouc hlavní nádraží – Ostrava-Svinov a Přerov – Bohumín. Rajnochová ČTK řekla, že provoz bude omezen nad rámec dlouhodobě platného výlukového jízdního řádu pro regionální dopravu na trati číslo 271 v úseku mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou.

"S odřeknutím provozu bez náhrady musejí počítat cestující vlaků SC 505 Pendolino a SC 506 Pendolino v sobotu a pondělí v úseku Olomouc hl.n. – Ostrava hl.n. a zpět. To samé platí pro vlak SC 507 Pendolino v úseku Praha hl.n. – Ostrava hl.n. či vlak IC 508 Ostravan z Bohumína do Prahy," uvedla Rajnochová.

Některé dálkové spoje mezi Olomoucí a Přerovem a Ostravou v době výluky nahradí autobusy. Podrobnosti k výluce cestující najdou na webu Českých drah.

Další články