Zde může být vaše reklama.

Podvodník z ciziny Chtěl koupit auto, přišel o dvě stě tisíc

Chtěl koupit auto, přišel o dvě stě tisíc

foto: kia.com

10. 05. 2022 - 18:02

V pondělí 9. května zahájili olomoučtí policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Muž si chtěl koupit auto, jenže se stal obětí nekalého chování a přišel o dvě stě tisíc korun. O případu informovali olomoučtí policisté.

Koncem dubna zareagoval jedenatřicetiletý muž na nabídku prodeje osobního motorového vozidla Kia Sportage, zveřejněnou na inzertním portále. S inzerentem se dohodnul, že automobil doveze do České republiky přepravní společnost. Následně nato obdržel od této zahraniční společnosti email s platebními údaji. Na její účet odeslal platbu ve výši přes 100 000 korun, která měla být uložena v depositu, a to až do doby, než bude vůz u nového majitele. Po dvou dnech od odeslání první platby obdržel kupující zprávu, že došlo k problémům s proclením a je třeba uhradit zbývající peníze. Muž proto na stejný účet odeslal dalších zhruba 100 000 korun. „Do současné doby vozidlo neobdržel, přepravní společnost i prodávající jsou nekontaktní a odeslané peníze nazpět taktéž nedostal. Způsobenou škodu si mladý muž předběžně vyčíslil přes 200 000 korun,“ řekla Petra Vaňharová z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Další články