Zde může být vaše reklama.

Co aby to příště bylo ještě lepší?

Co aby to příště bylo ještě lepší?

foto: archiv hnutí spOLečně

18. 08. 2022 - 11:30

Rozeběhla se předvolební kampaň, a je vcelku zajímavé ji sledovat. Aniž bych se chtěl jakkoli vymezovat vůči opozičním stranám, pravda je, že tón celé kampaně prozatím dávají koaliční strany – jak tématy a obsahem, tak i z hlediska marketingu. Druhá věc už je, jestli je zvolená komunikační metoda vždycky ta správná. Ale ponejprv sociální sítě, a posléze volební výsledek samotný, to nakonec posoudí za mě i za vás.

Nebudu si na tomto místě hřát svoji vlastní volební polívčičku. Vlastně tu ani nechci vystupovat z pozice kandidáta a lídra hnutí spOLečně, který se uchází o vaše hlasy. Chci vás spíše oslovit jako toho času náměstek, zodpovědný za městskou kasu, a znalý věcí zevnitř. Věřte nebo ne, ale jakkoli se to neslučuje s pojetím volebních kampaní tak, jak je známe, doporučuji oprostit se od emocí a zachovat chladnou hlavu.

Nechci a nebudu tvrdit, že byla předchozí čtyři léta těmi nejsvětlejšími v historii našeho města, a že je nutno je zapsat zlatým písmem do kroniky jako éru rozkvětu, prosperity a všeobecného štěstí.

Stejně tak ale nebudu tvrdit, že je nutno všechno pohanět a rozbít, nejlépe úplně a z gruntu, protože ani tato velkolepá emoce by neodpovídala pravdě.

Pravda je, jak už to v životě bývá, nejen někde uprostřed, ale je i suchopárně nudná a vpravdě přízemní. Není ani nadšením, ani zatracením. Z pohledu ekonomického náměstka je to směs čísel, která říkají, že to není až tak zlé.

Odpověď na otázku, jak docílit toho, aby to bylo příště třeba „lepší", je jednoduchá: není to jen v nás, politicích, které zvolíte, a potom na ně budete třeba zase nadávat. Je to především ve vás – a to ve vás všech, kteří se můžete účastnit občanského života, pomáhat, diskutovat, přicházet s nápady a formulovat svoje vize. Organizovat se do spolků, zvelebovat veřejný prostor, nebo se o něj aspoň zajímat. To vy! jste ta hnací síla, která posune naše město kupředu.

A chci na tomto místě poděkovat všem, kteří projevujete jakoukoli občanskou aktivitu. To vy jste naše město!
 
Ing. Otakar Štěpán Bačák, kandidát na primátora města Olomouce

Další články