Zde může být vaše reklama.

pozor na zapomnětlivost Další případy opuštěných vozidel s otevřenými okny v Olomouci

Další případy opuštěných vozidel s otevřenými okny v Olomouci

foto: Policie ČR

22. 08. 2019 - 11:34

V horkých letních měsících přibývá případů, kdy hlídka policie při rutinní obchůzce v ulicích narazí na vozidlo, které má otevřená či pootevřená okna, ale řidič, ani posádka ve voze nejsou.

Vzhledem k tomu, že tato situace může naznačovat leccos, velí obvyklý postup policistům v těchto případech pokusit se v rámci možností kontaktovat řidiče či provozovatele vozidla či jinak prověřit důvod tohoto nestandardního stavu. Pomineme-li závažnější případy, kdy mohlo například dojít k opuštění vozidla z důvodu nějaké krizové situace, nebo mohlo být i vozidlo odstaveno zlodějem po krádeži, zůstávají nejčastějšími příčinami především technické závady, nebo prostě zapomnětlivý řidič, který si chtěl dopřát trochu čerstvého vzduchu. Je s podivem, že často zapomnětlivec ponechá v takto zpřístupněném voze i odložené věci na sedadlech a tyto jsou pak vystaveny riziku krádeže.

Nejinak tomu bylo v případě policejní hlídky, která případ otevřeného vozu řešila v průběhu včerejšího dne v olomoucké Zelené a Kaštanové ulici. V obou případech se podařilo kontaktovat majitele vozidel a ti následně sdělili, že se zřejmě jedná o chybu v elektroinstalaci vozidla.

Podobné situace pro olomoucké strážníky rozhodně nejsou ojedinělé. Od počátku letošního roku museli takto zasahovat již téměř třicetkrát.

Další články