Zde může být vaše reklama.

Chytili dealery Další úspěšný zásah olomouckého TOXI týmu

Další úspěšný zásah olomouckého TOXI týmu

foto: pcr.cz

24. 04. 2022 - 14:00

Zhruba v polovině března zadrželi kriminalisté TOXI týmu územního odboru Olomouc po předchozím souhlasu státního zástupce 46letého Olomoučana, kterého později obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Krátce po jeho zadržení proběhla na základě soudního příkazu domovní prohlídka v místě jeho bydliště, při které kriminalisté zajistili několik desítek stop, úzce souvisejících s distribucí metamfetaminu. Veškeré zajištěné věci poté putovaly k odbornému znaleckému zkoumání.

Jak kriminalisté zjistili, muž si měl nejméně od října minulého roku až do doby krátce před svým zadržením obstarávat pervitin, který měl následně užívat nejen pro svoji potřebu, ale především distribuovat dalším uživatelům, a to na různých místech Olomouce. Pro kriminalisty se v tomto ohledu nejednalo o žádného nováčka. Muže v roce 2019 odsoudil Okresní soud v Olomouci za obdobnou trestnou činnost k trestu propadnutí věci a navíc k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání dvou let se tříletou zkušební dobou, do září 2022.

Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně. Obviněnému nyní hrozí v krajním případě až desetiletý pobyt za mřížemi.

Na základě skutečností, které vyplynuly z rozpracované operativní činnosti, zadrželi kriminalisté ve středu 20. dubna ráno v ulicích Olomouce, po předchozím souhlasu státního zástupce, i 31letou družku výše zmíněného vazebně stíhaného Olomoučana. U té při osobní prohlídce zajistili mobilní telefon a mimo jiné i několik znovu uzavíratelných sáčků znečištěných bílou látkou neznámého původu.

Kriminalisté zjistili, že si žena nejméně od září 2020 do dne před svým zadržením měla obstarávat pervitin, který využila z části pro svoji potřebu a dále jej měla distribuovat dalším osobám na různých místech Olomouce.

Den po své zadržení si mladá žena vyslechla od kriminalistů obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny a odsouzení jí hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. V jejím případě probíhá trestní stíhání na svobodě.

Další články