Zde může být vaše reklama.

PACHATEL ZPANIKAŘIL Dealer perníku ujížděl na koloběžce, zadrželi ho policisté

Dealer perníku ujížděl na koloběžce, zadrželi ho policisté

foto: Policie ČR

30. 08. 2023 - 12:25

Olomouc - Chladnou hlavu nezachoval minulý pátek dealer pervitinu v Olomouci poté, co jej na elektrokoloběžce zastavila policejní hlídka při běžné kontrole. Evidentně se nepoučil z kultovního seriálu Perníkový táta, kde hlavní hrdina Walter White se stoickým klidem zvládl daleko vypjatější situace při kontaktech s represivními orgány, a místo vstřícné komunikace se v panice vydal na zběsilou jízdu po chodníku.

Ta ovšem neměla dlouhého trvání, protože hlídka za ním po Pionýrské ulici vyrazila se zapnutým majákem. Policisté se jej pokoušeli zastavit za využití světelného i zvukového výstražného znamení, čehož však dotyčný nedbal a v jízdě pokračoval. Po krátké chvíli mu však zkřížili cestu služebním autem a následně jej za použití hmatů a chvatů zpacifikovali,“ popsala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Osmatřicetiletý muž se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem, ovšem test na drogy i lékařské vyšetření odmítl. Za chvíli bylo jasné proč. Při prohlídce u něj policisté nalezli dvanáct sáčků s krystalickou látkou o hmotnosti několika gramů, která vypadala jako pervitin. To potvrdil rozklepaný koloběžkář a následně i laboratorní rozbor.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který trestní zákoník ukládá mimo jiné až dvouletý pobyt za mřížemi. Současně je muž podezřelý z několika přestupků, doplnila mluvčí.

 

Další články