Zde může být vaše reklama.

Dnes v redakci: Píše nám Baláš a máme se mu asi omluvit, že pil

Dnes v redakci: Píše nám Baláš a máme se mu asi omluvit, že pil

12. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ráno v redakci Hanáckého Večerníku bylo ve znamení tajemného telefonátu z čísla 797 977 347. Nějaký muž se na druhé straně tajuplně ptal, kdy má redakce úřední hodiny. Už to bylo takové divné. Po odpovědi, že pracujeme neustále a že oficiální úřední hodiny jsou v soukromé firmě trochu anachronický nonsens, se muž na druhé straně odmlčel, a zavěsil. Tož tak.

Během dne jsme zajistili rozhovor s novou Ženou týdne. Kdo to bude Vám neprozradíme, ale napovíme - je to učitelka, a z nejzapadlejšího regionu kraje.

Po poledni se číslo 797 977 347 ozvalo podruhé. Tentokrát byla na druhé straně nějaká žínka, a opět maximálně tajuplně se tázala, jestli má Hanácký Večerník datovou schránku. Ne, nemá. Působila bezradně. Pak se dotázala, jestli může všechny dokumenty zaslat e-mailem, na dotaz, oč jde, opět nereagovala. začali jsme tušit, že to bude legrace (byla). Hovor jsme si nahráli.

Přivedli jsme policii možného svědka v případu Kvitová a dál to předáváme těm, kteří vyšetřují.

Potom odpoledne u e-mailu jsme pochopili, že někteří lidé prostě neumějí jednat normálně: ta strašně tajuplná písemnost na několik telefonátů byla z advokátní kanceláře Burget Kalabis z Prostějova, v němž tajemník Baláš z prostějovského magistrátu žádá omluvu za zveřejněné texty. Asi se mu máme omlouvat za to, že hulil a chlastal na radnici. No však my už víme co s tím. Chtělo by to kampaň "hejtuj tajemníka".

Domlouváme pro vás rozhovor s hokejistou Jiřím Látalem, který si kdysi jako jeden z prvních průkopníků zahrál NHL za Philadeplhii. Bude to jedna z těch milých věcí, které rádi děláme.

V pět volal pan advokát Burget, opět tajuplně žádal o zpřístupnění kancelářských prostor, že má "důležité dokumenty k článkům, které vyšly v Hanáckém Večerníku". Už jenom ta formulace je zábavná. Až na přímý a velmi asertivní dotaz potvrdil, že se jedná o totéž, co už zasláno bylo, takže jsme tentokrát hovor ukončili my. Hovor jsme si nahráli.

A poslední, čím se dnes redakce zabývala: kauza ředitelky MŠ Michalské stromořadí ještě neskončila. Svědectví, a velmi závažných a s podpisem, máme mnoho. Budeme se tím zabývat, už brzy.

Vaše redakce

Další články