Zde může být vaše reklama.

Do Olomouce míří Sparta, policie chystá manévry

Do Olomouce míří Sparta, policie chystá manévry

foto: Archiv redakce

22. 02. 2020 - 09:00

V neděli 23. února 2020 od 17:00 hodin proběhne na Andrově stadionu v Olomouci fotbalové utkání 22. kola Fortuna ligy mezi celky SK Sigma Olomouc a AC Sparta Praha.

Na pořádek v ulicích budou dohlížet policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Jsme rovněž v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu.

Jedná se zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích nejen ve městě, ale i na příjezdových komunikacích do Olomouce.

"Budeme monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce i pohyb po městě, a to jak před zahájením, tak i po skončení utkání. Podle chování fanoušků, kteří přijedou v odpoledních hodinách do města vlakem z Prahy, můžeme přistoupit k doprovodu této skupiny na fotbalový stadion," prozradil mluvčí policie Libor Hejtman.

"Obracíme se na občany, aby se v průběhu bezpečnostního opatření řídili pokyny policistů," doplnil.

Další články