Zde může být vaše reklama.

Sportuje celá Olomouc Do projektu se zapojili školáci, akci podpořily hvězdy čtyř klubů

Do projektu se zapojili školáci, akci podpořily hvězdy čtyř klubů

foto: olomouc.eu

12. 05. 2022 - 08:31

Další téměř stovka dětí základní školy Rožňavská se zapojila do projektu Sportuje celá Olomouc 2022 v rámci aktivního odpoledne na školním hřišti. Děti z prvního stupně si vyzkoušelo atletiku, basketbal, fotbal a házenou pod dohledem reprezentantů a ligových hráčů olomouckých klubů.

„V posledních letech musí sport u dětí konkurovat lákadlům dnešní doby, přesto jsem přesvědčena, že právě aktivní pohyb je jednou z nejvhodnějších forem využití volného času. Naším projektem chceme dětem ukázat, že je sport zábava a radost a stojí za námahu. Nabídnout jim možnost, aby se zapojili do pravidelného tréninku. Mám velkou radost, že podobně to vidí také olomoucké kluby, které se do jednotlivých akcí aktivně zapojily,“ prohlásila náměstkyně primátora města Olomouce Markéta Záleská.

Přímo v areálu školního hřiště si s dětmi zatrénovali úspěšní atleti AK Olomouc Jakub Héža a Jonáš Pospíšil, basketbalisté BK Redstone Olomoucko Lukáš Feštr a Adam a Erik Klepačové, fotbalista ligové Sigmy Ondřej Zmrzlý a házenkářky interligového klubu DHK Zora Olomouc Zory Magda Kašpárková, Natálie Kuxová a Klára Sovová.

„Myslím, že nám všem jde o společnou věc. Aby se děti hýbaly a věnovaly se aktivnímu využití volného čas. A je úplně jedno, jestli si vyberou náš sport, nebo úplně jiný,“ vyjádřila svůj pohled házenkářka DHK Zora Olomouc Klára Sovová.

Především kluci ukázali, že hlavně fotbalový míč jim není cizí, přesné střely a přihrávky ovšem ukázaly i děvčata. „Bylo to příjemné odpoledne, děti to bavilo, což je nejdůležitější,“ uvedl Ondřej Zmrzlý.

„Děti byly šikovné, řada z nich má sportovní talent. Některé se do koše trefovaly hned napoprvé, což není úplně snadné,“ přidal svůj postřeh Adam Klepač.

Cílem projektu Sportuje celá Olomouc 2022 je snaha rozpohybovat co nejvíc Olomoučanů všech vĕkových kategorií. V první etapě byly vybaveny mateřské školky v Petřkově a Arbesově ulici a na Návsi Svobody sadou gymnastických pomůcek na zvyšování pohybové aktivity. Pro žáky základních škol se připraveno sportovní odpoledne, jehož premiéra proběhla na ZŠ Rožňavská. Plánují se vycházky nordic walking pro seniory v parcích. Velká vícedenní akce probĕhne po prázdninách od 15. do 17. září na Horním náměstí pod záštitou Romana Šebrleho.

„Projekt Sporuje celá Olomouc 2022 je opravdu pro každého, kdo má zájem o aktivní pohyb. Necílíme na žádnou úzkou skupinu vrcholových sportovců. Naším přáním je plné město lidí, kteří mají radost z aktivního pohybu,“ naznačila ambice pořádaných akcí náměstkyně Záleská.

Další články