Zde může být vaše reklama.

PETR PAVEL V OLOMOUCI Do regionu přijíždí na návštěvu prezident republiky

Do regionu přijíždí na návštěvu prezident republiky

foto: FB Petr Pavel

30. 10. 2023 - 09:25

Olomoucký kraj - Prezident České republiky Petr Pavel přijíždí v pondělí na návštěvu Olomouckého kraje. Dvoudenní pobyt hlava státu zahájí na půdě Univerzity Palackého v Olomouci setkáním s vedením a debatou se studenty. Potom bude jednat s krajskou reprezentací, setká se se starosty měst a obcí regionu, podebatuje s občany či návštěví základní školy a firmy na Šumpersku a Jesenicku. Na závěr pobytu se Pavel objeví v úterý odpoledne na Velitelství pozemních sil v Olomouci.

„Velmi mě těší, že pan prezident Pavel přijal naše pozvání na návštěvu Olomouckého kraje. Chce se blíže seznámit s tématy, která náš region řeší,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje. Zatímco bude prezident v pondělí debatovat se studenty, první dáma Eva Pavlová se vydá na prohlídku Pevnosti poznání a otevření Centra pro řešení konfliktů a mediaci na Univerzitě Palackého.

Prezidentský pár má k regionu blízko. Pavel pracoval jako profesionální voják v prostějovské jednotce výsadkářů, jeho žena pochází ze Šumperska a v Prostějově jako vojačka sloužila také. V roce 2004 byli manželé Pavlovi sezdáni na olomoucké radnici. Prezident Pavel, který je v úřadu od letošního března, už absolvoval návštěvy Moravskoslezského, Libereckého, Jihočeského kraje, Vysočiny a Prahy. Naposledy navštívil koncem září Jihomoravský kraj, kde byl ve funkci prezidenta předtím už dvakrát.

 

 

Další články