Zde může být vaše reklama.

Doprava na Jesenicku Dopravní uzavírka pod Červenohorským sedlem

Dopravní uzavírka pod Červenohorským sedlem
Silnice během minulé částečné uzavírky

foto: Archiv redakce

02. 04. 2020 - 10:14

Od včerejška je kvůli opravám uzavřená jediná silnice první třídy do Jeseníku. Řidiči se dostanou z Koutů na Desnou na Červenohorské sedlo, dál už je silnice kompletně uzavřená. Úsek je možné objet přes Lipovou a Ramzovou. Uzavírka by měla trvat měsíc.

O omezení zažádala dodavatelská firma. Podle ní bude oprava kratší a kvalitnější. Při částečné uzavírce by rekonstrukce trvala až do poloviny srpna. Firma má v tuto chvíli dostatečné personální kapacity a je schopna pracovat naplno. Silniční správní úřad má ze zákona povinnost, aby omezení na komunikacích bylo co nejkratší. Proto žádosti firmy vyhověl.

Okolní obce ale tento krok kritizují. Vedení obce Bělá pod Pradědem proti rozhodnutí podalo nesouhlas, ale u Olomouckého kraje se svými argumenty neuspělo. Proti byl také Jeseník.

Opatření kritizuje i předseda Krajské hospodářské komory Bořivoj Minář. „To, že si někdo dovolí zavřít jedinou silnici první třídy vedoucí na Jesenicko ještě v dubnu, to je skandální. Dokonce i v Praze vědí, že v dubnu bývá na sedle sníh. Pokud napadne sníh, nebude se kudy dostat do Jeseníku. Nebude možné se dostat s kamionem nebo náklaďákem do Jeseníku,“ řekl pro Český rozhlas Minář.

 

Další články