Zde může být vaše reklama.

Envelopa Office Center získala další významné ocenění. Moderní kancelářské prostory jsou rok po svém otevření sídlem progresivních firem

Envelopa Office Center získala další významné ocenění. Moderní kancelářské prostory jsou rok po svém otevření sídlem progresivních firem

foto: Envelopa Office Center

12. 12. 2022 - 16:46

Administrativní budova Envelopa Office Center získala významné ocenění Estate Awards v kategorii nejlepší komerční office projekt roku 2022. Odborná porota v rámci soutěže vybírá nejlepší developerské projekty na tuzemské scéně v daném soutěžním období. Olomoucké kancelářské prostory, které dýchají svěžím designem, získaly již před rokem svou první prestižní cenu v rámci soutěže Best of Realty. Moderní budova se stala vyhledávanou byznysovou destinací, v níž působí řada perspektivních a dynamicky rostoucích firem.

 

Projekt Envelopa Office Center (EOC), který se v rámci středečního galavečera v pražském klášteře Gabriel Loci zúčastnil klání za přítomnosti náročné konkurence, se umístil na celkovém druhém místě za projektem DOCK in Five společnosti CRESTYL Real Estate. „Projekt EOC představuje značný přínos pro Olomouc a celý region, zvyšuje hodnotu lokality i místního trhu s kancelářemi. Součástí budovy je coworkingové centrum sdílených kanceláří, které je v Olomouci unikátní. Výhodou je také návaznost na blízký univerzitní kampus a dobrá dostupnost veřejné dopravy. Budova zajímavě pracuje s digitálními technologiemi a snaží se svým celkovým řešením minimalizovat uhlíkovou stopu,“ zní hodnocení poroty soutěže.

 

“Jsme velmi rádi, že naše projekty získávají významná ocenění. Je to nejen potvrzení kvality naší práce, ale také významný impuls pro Olomouc. Projekt moderních kancelářských prostor posouvá laťku kvality na střední Moravě o třídu výše, díky tomu se do office centra stěhují perspektivní firmy a přinášejí do regionu zajímavé pracovní příležitosti,“ říká zakladatel skupiny REDSTONE Richard Morávek.

 

Na adrese Envelopa Office Center našla své například technologická společnost Hella, která je součástí nadnárodní supiny Forvia – sedmého největšího dodavatele součástek v automobilovém průmyslu na světě. Nebo celosvětově úspěšná brněnská softwarová společnost Kontent.ai, která zažívá poslední roky nebývalý růst především v západní Evropě a USA. Celé jedno patro si zde pronajala Banka Creditas, která zde umístila back office a hypoteční centrum. V budově působí také mezinárodní advokátní, daňová a poradenská kancelář Arrows, stavebně‑demoliční firma Smětal Silack a samozřejmě i developerská skupina Redstone. Letos zde své sídlo našla také Okresní hospodářská komora. Retail zde zastupuje například firma Endorphin Republic nabízející kvalitní sportovní vybavení. V atriu sídlí populární bistro michelinského kuchaře Romana Pauluse.

 

Multifunkčnost, kombinující kanceláře s kvalitní gastronomií, retailem i službami, byla hlavním cílem, se kterým byl projekt pod vedením architekta Václava Hlaváčka ze Studia acht připravován. Stavba zohledňuje nejnovější trendy v oblasti kancelářských budov, přičemž je kladen důraz na flexibilitu a variabilitu prostor. Kromě kanceláří jde tak snadno uspokojit i požadavky na umístění jiných provozů, jako jsou např. laboratoře, ateliéry, studia, ordinace či kontaktní centra.

Estate Awards

Estate Awards je transparentní soutěž v oblasti developmentu, jež si klade jasný cíl: přispět ke kultivaci trhu, a zasadit se tak i o jeho další růst. Transparentnost soutěže spočívá ve stoprocentní otevřenosti, přičemž výsledné hodnocení oceněných staveb je zveřejněno. Soutěž Estate Awards oceňuje developerské projekty, které splní kritéria pro jejich přihlášení: projekt se nachází na území České republiky a jeho kolaudace či zásadní rekonstrukce proběhla v předem určeném termínu (listopad – listopad). Odborná porota je tvořena z předních insiderů nejen z oboru real estate, ale i ze zástupců jednotlivých profesí, akademické sféry a významných institucí s vlivem na developerský segment, stavební proces a realitní scénu. Za soutěží Estate Awards stojí magazín Estate, v současnosti nejvlivnější titul zabývající se developmentem a realitním trhem.

Další články