Zde může být vaše reklama.

45. ročník už nebude Festival Mohelnický dostavník končí

Festival Mohelnický dostavník končí

foto: Archiv festivalu, mohelnickydostavnik.cz

23. 01. 2020 - 15:00

Country festival Mohelnický dostavník po 44 ročnících definitivně končí. Na webových stránkách festivalu to oznámil hlavní pořadatel Pavel Nenkovský. Důvodem jsou zdravotní problémy, ale i náročná administrativa.

„Bylo to asi nejhorší rozhodnutí v mém životě, budu mít 69 let, mrzí mě to nejvíce. Stále jsem o tom přemýšlel, jak to udělat, rozhodl jsem se ale po dohodě s nejbližšími. Měli obavu, že by mě to už položilo. Snažil jsem se to někomu předat, kdo by měl odpovědnost a srdíčko k této akci na patřičném místě. Za celou dobu jsem však nikoho nenašel, chtějí pomoci, ale ne vzít za to odpovědnost. “ řekl pořadatel Pavel Nenkovský České televizi.

Zrušení festivalu vzbudilo mezi fanoušky lítost. Moderátorka Českého rozhlasu Blanka Prudilová na svém facebookoém profilu napsala: „Nepřestanu být vděčná za tu možnost: být přitom, potkávat se, objímat a "poštrngávat", radovat se z umístění v soutěžích (nás Pupkáčů i spřátelených muzikantů), moderovat galaprogram na hlavní scéně i páteční Duhovku, zpívat do rána a do ochraptění...“

Mohelnický festival byl podle hudebníků i návštěvníků výjimečný svou atmosférou i doprovodným programem. Součástí byla také přehlídka amatérských filmů nebo polní bohoslužba.

Dostavník patřil mezi dva nejdůležitější folkové a country festivaly v Česku. O to víc rozhodnutí o jeho skončení překvapilo vedení města. „Chtěla bych se s panem Nenkovským sejít a zjistit, zda by se to nedalo řešit jinak. Je to tradice města, nedokážu si představit, že by to tady nebylo,“ řekla místostarostka Mohelnice Jana Kubíčková České televizi.

Další články