Zde může být vaše reklama.

Neobvyklý týden Hasiči zachraňovali různé druhy zvířat

Hasiči zachraňovali různé druhy zvířat

foto: hzscr.cz

29. 05. 2022 - 09:25

Tento týden se dá s nadsázkou nazvat týdnem záchran zvířat různého druhu. V průběhu posledních několika dnů hasiči zasahovali u mimořádností v podobě záchran bobra, kačen s káčaty, zraněné ovečky, rorýse zamotaného do silonu a také vypomohli do bezpečí psovi z hloubky dvou metrů, zůstal bezmocný ve skružích.

První pomocí profesionálních hasičů byl čtvrteční výjezd v Šumperku. Hasiči na fasádě pod plechovým krytem nalezli zcela bezvládného rorýse zamotaného do silonového lanka. S využitím výškové techniky jej hasiči vysvobodili, vymotali ze zajetí a vypustili do volné přírody.

Druhá událost v podobě záchrany s pestřejším výběrem se odehrála jiným směrem, tentokráte v retenční nádrži léčebny v Hranicích. Profesionální hasiči z Hranic zde do bezpečí dostali nejen bobra, ale i kačeny s káčaty. Bobr byl poté vypuštěn do volné přírody, doslovně lze říct, že jej hasiči doprovodili k řece Bečvě a ten poté odplaval.

Téměř ve stejný čas, tedy v pátek v odpoledních hodinách, hasiči vypomohli v Petrově nad Desnou do bezpečí zraněné ovci z potoka pod viaduktem. Po záchraně ji hasiči odvezli na místními obyvateli poskytnutém vozíku, hovorově řečeno kárce, zpět k majitelům. Z důvodu zranění byl také přivolán veterinář.

Poslední záchranou je záchrana psů ze skruží opět na Šumpersku, v Postřelmůvku. Zde profesionální hasiči ze Šumperka vyprostili ze zajetí v hloubce dvou metrů psa, druhý ze psů zmizel v potrubí s vyústěním zhruba dalších 200 metrů. Hasiči chvíli vyčkávali, nicméně pes se již neobjevil, tedy je pravděpodobností, že jednotka se k místu ještě může navrátit.

Další články