Zde může být vaše reklama.

Nákaza koronavirem Hejtman: V kraji už je 21 potvrzených případů

Hejtman: V kraji už je 21 potvrzených případů

foto: olkraj.cz

14. 03. 2020 - 17:06

V Olomouckém kraji už je 21 potvrzených případů nákazy koronavirem. Uvedl to dnes odpoledne hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Mimo jiné je jedním z nakažených lékař z urgentu Fakultní nemocnice Olomouc.

„Prosím, chovejte se zodpovědně a dbejte na prevenci! Dnes od rána zasedá krizový štáb Olomouckého kraje. Přijali jsme řadu nových důležitých opatření. Po skončení jednání štábu o nich budeme informovat veřejnost prostřednictvím médií,“ napsal hejtman Ladislav Okleštěk na svém facebookovém profilu. Nakažení jsou z Litovelska, Olomoucka a Přerovska.

Informaci o pozitivně testovaném lékaři, který se před týdnem vrátil z Řecka, přinesl server idnes.cz. "Testy vyšly pozitivně a děláme standardní opatření," prozradil serveru iDNES.cz ředitel nemocnice Roman Havlík. S tím, že pacienti a personál, kteří s nakaženým doktorem byli v kontaktu, půjdou do karantény.

Na tiskové konferenci po skončení zasedání hejtman prozradil, že během noci přišlo na kraj 2105 respirátorů. Ty maji být pro zdravotníky a hasiče. Rovněž uvedl, že v šesti nemocnicích vzniknou speciální odběrná místa. K tomu navíc v každé z těchto nemocnic bude i speciální výjezdová jednotka.

Další články