Zde může být vaše reklama.

Hledají se lidé se srdcem na dlani

Hledají se lidé se srdcem na dlani

foto: V anketě je nově i Cena Milana Langera. Foto: Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

26. 07. 2023 - 21:30

Znáte lidi, kteří nezištně pomáhají druhým? Nominujte je do soutěže, kterou vyhlásilo hejtmanství. Až do 10. srpna je otevřená internetová anketa Ceny Olomouckého kraje pro lidi se srdcem na dlani. O den později se spustí hlasování o cenu veřejnosti.

Cena se uděluje na základě nominací podaných lidmi celkem v devíti kategoriích. Ocenění si tak převezme například poskytovatel sociální služby, sociální pracovník, pracovník přímé péče, pedagogický pracovník, manželský nebo rodinný poradce, pracovník veřejné správy, provozní zaměstnanec nebo filantrop. „Desátou kategorií je právě cena veřejnosti. Ta se uděluje na základě výsledku hlasování pro některého z nominovaných ve výše uvedených kategoriích,“ vysvětlil náměstek hejtmana Ivo Slavotínek.

Olomoucký kraj oceňuje přínos za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením od roku 2005. Krajské zastupitelstvo však letos rozhodlo o rozšíření této ceny o další kategorie a chce tímto způsobem poděkovat za přínos v oblasti práce pro další znevýhodněné osoby a ocenit i další, kteří v sociální oblasti působí.

V anketě je nově i Cena Milana Langera, bývalého předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje, zakladatele Spolku Trend vozíčkářů Olomouc a projektu Bezbariérová Olomouc. V této kategorii budou oceňováni ti, kteří se věnovali nebo věnují vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Nominační formulář, pravidla a všechny ostatní informace jsou uvedeny na webu www.cenykraje.cz.

Další články