Zde může být vaše reklama.

JE JEŠTĚ NADĚJE? Je osud pošty na Horním náměstí zpečetěn? Radnice chce dál jednat

Je osud pošty na Horním náměstí zpečetěn? Radnice chce dál jednat
Pobočka pošty na Horním náměstí

foto: archiv HV

25. 05. 2023 - 17:00

Skončí pošta na olomouckém Horním náměstí? Podle České pošty ano, podle vedení města by se ještě mělo jednat. Primátor poslal tento týden další dopis na ministerstvo vnitra kvůli přehodnocení dosavadního postoje.

„V pondělí odeslal primátor města Olomouce další dopis na Ministerstvo vnitra ČR, ve kterém vyzývá k dalšímu jednání a přehodnocení postoje a rozhodnutí o budově České pošty na Horním náměstí. Vedení města Olomouce stále trvá na požadavku zachování této pobočky, nebo na bezúplatném převodu budovy na město s tím, že poštovní služby pro potřeby olomoucké veřejnosti by mohly být zajištěny přesunutím některých služeb České pošty z pobočky Olomouc 1 na náměstí Republiky nebo prostřednictvím služby Pošta Partner. Budovu by město Olomouc využilo také k přemístění agendy řidičů a motorových vozidel z Vejdovského ulice,“ uvedla Jana Doleželová z tiskového oddělení magistrátu.  

Minulý týden byl zveřejněn pozměněný seznam poboček, určených ke zrušení. Ohledně Olomouce se v něm nezměnilo nic. Z dvaceti poboček v Olomouckém kraji, které management doručovací firmy plánoval zrušit, nakonec zůstane sloužit veřejnosti jen jedna. Prostějovskou pobočku na Plumlovské ulici se díky tlaku magistrátu podařilo zachránit, obyvatelé města ale zřejmě přijdou o méně frekventovanou poštu v části Čechovice. Tu chce radnice zachovat také, navrhuje ji převést do režimu Partner.

Proti rušení se počátkem dubna zvedla vlna odporu i v ostatních městech, například města Šumperk nebo Přerov však v jednáních s vedením České pošty neuspěla. Spokojení ale mohou být skoro ve všech krajských městech, například v Ostravě, Hradci Králové, Ústí nad Labem, Brně, Plzni, Liberci, Jihlavě či Karlových Varech – zde všude dospěli ke shodě na zachování některé z pošt, které se měly rušit.

(mf, pv)

 

Další články