Zde může být vaše reklama.

Kamion visel z mostu. Jak se povedlo hasičům řidiče vyprostit?

Kamion visel z mostu. Jak se  povedlo hasičům řidiče vyprostit?

foto: HZS Olomoucký kraj

28. 02. 2023 - 10:11

V pondělí 27. února v ranních hodinách prožil jeden nejmenovaný řidič kamionu skutečně adrenalinový zážitek. Dostal se totiž do kolize po níž zůstala větší část jeho kabiny viset z mostu. Kuriozní dopravní nehoda zablokovala na několik hodin hlavní tah do Polska. Nepříjemná situace se stala na mostě vedoucí přes řeku Bělu. 

Řidiči se nic nestalo a z nehody vyváznul bez zranění. Naše jednotky vozidlo zajistily proti pádu pomocí lan a navijáku vyprošťovacího jeřábu. Na místě jsme využili chemický kontejner, díky jeho vybavení jsme přečerpali palivo z nádrží nákladního vozu do náhradních nádob,“ říká mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Právě díky přečerpání pohonných hmot mohli záchranáři řidi osvobodit.

Kvůli drobnému úniku provozních kapalin instalovali záchranáři norné stěny do toku Bělé. „Spolupracovali jsme se zástupcem životního prostředí. S odtahovou službou jsme kamion vyprostili, vrátili jej zpět na vozovku a asistovali jsme při jeho naložení,“ říká dále mluvčí.

Silniční komunikace byla po celou dobu zásahu zcela uzavřena a doprava byla odkláněla po objízdné trase. Uzavírka trvala dlouhých 5 a půl hodiny.

Další články