Zde může být vaše reklama.

Kaplani z celé republiky budou mít sraz v Olomouci

Kaplani z celé republiky budou mít sraz v Olomouci

14. 05. 2019 - 12:00

Zajímalo vás, čím se vlastně zabývají kaplani, jaké je jejich poslání, jejich úkol, jaké to je dělat například kaplana ve věznicích? Na tyto, ale i jakoukoliv další otázku budete moct už zítra odpověď. Do Olomouce totiž míří první ročník konference Mezioborové dialogy kaplanské služby, letošním podtitulem akce, která se bude konat ve Vojenské nemocnici na Klášterním Hradisku, je Vztah psychologie a spirituality.

V dopoledním bloku se religionista Zdeněk Vojtíšek zaměří na otázku, zda jsou Češi skutečně nejateističtější národ na světě, Jiří Růžička představí spiritualitu, náboženství a psychologii v interakci a Vladimír Smékal promluví o psychologii duchovního života.

Součástí odpoledního programu budou workshopy zaměřené na vliv spirituality na tělesné a duševní zdraví (Jiří Růžička), vinu a odpuštění z pohledu psychologa a kaplana (Peter Tavel a Klára Maliňáková) a naději jako psychologický a spirituální fenomén (Jaroslav Franc).

Konferenci pořádá Vojenská nemocnice Olomouc, Institut sociálního zdraví Cyrilometodějské teologické fakulty UP a Arcibiskupství olomoucké ve spolupráci s Katolickou asociací nemocničních kaplanů v ČR, Asociací nemocničních kaplanů, Duchovní službou v Armádě ČR, Vězeňskou duchovenskou službou a Obchodní akademií Přerov.

Pokud vás cokoliv z nabízeného programu zaujalo, určitě zamiřte na www.kaplanivnemocnici.cz a přihlaste se.

Další články