Zde může být vaše reklama.

Keestrack vyrabí stoje pro celý svět

Keestrack vyrabí stoje pro celý svět

foto: archiv společnosti Keestrack

08. 06. 2022 - 10:48

Keestrack je nezávislá rodinná mezinárodní firma vedená majiteli Keesem Hoogendoornem a jeho manželkou Annet Schoenmaker, a jejich syny Peterem a Freekem Hoogendornovi. Sídlo společnosti je v belgickém Bilzenu, zastoupena je ve více než padesáti zemích na všech kontinentech. Má pět výrobních závodů, největší z nich je ve Šternberku. 

Firma se specializuje na třídiče a drtiče v mobilním pásovém provedení, které se používají v lomech, pískovnách, dolech nebo při recyklaci stavebního odpadu. Keestrack klade důraz na robustnost a flexibilitu, stal se synonymem pro nízké provozní náklady a má velký úspěch u zákazníků. Stroje vyváží do celého světa. „Naše výrobky najdete opravdu na všech kontinentech. Troufám si tvrdit, že patříme mezi světovou špičku,” říká Pavel Doležel, ředitel společnosti. „Největší drtičky váží přes sedmdesát tun a sestávají se ze zhruba čtyřiceti tisíc komponentů. Jsou to opravdu velice sofistikovaná zařízení a prakticky každý stroj je přizpůsoben na míru zákazníkovi,” podotýká.

Výrobní závod ve Šternberku otevřela firma Keestrack v roce 2001. Umístění do středu Evropy perfektně kombinuje ideální logistické nároky s dlouhou tradicí ve strojírenství. Tehdy se začínalo s pěti lidmi, ovšem firma neustále roste. „Na konci roku budeme otvírat halu čtyři, s tou zde budeme mít zhruba padesát tisíc metrů čtverečných zastavěné plochy. Jde o investici v řádu stamilionů, hotovo by mělo být ještě letos. Vloni jsme jenom zde ve Šternberku vyrobili přes čtyři sta strojů, letos je už naplánováno přes pět set,“ říká Pavel Doležel z firmy Keestrack. 

Nyní Keestrack ve Šternberku zaměstnává již 550 lidí a areál neustále rozšiřuje a modernizuje. A jak jsou unikátní a jedineční jeho stoje, tak také přístup k zákazníkům. Portfolio svých výrobků nyní předvádí v novém showroomu, kde se na přelomu května a června uskutečnily Open days. „Myslíme si, že to byl první ročník, protože to mělo takový úspěch, že to budeme opakovat. Přijelo mnoho desítek zákazníků, které jsme seznámili s kompletním procesem výroby strojů Keestrack,“ vysvětluje Jiří Hroch z obchodního zastoupení firmy Keestrack pro Česko a Slovensko. „Mohli si prohlédnout naše mobilní pásové drtiče, třídiče a pásové dopravníky. Takovou možnost prezentace stojů naši konkurenti nemají,“ dodává.

Ve šternberském závodě totiž stoje nejen vyrábějí, ale také vyvíjejí. „Máme zde všechno. Výkresy, motorové jednotky, hydrauliku, vývoj software, elektrická zapojení i mechanické díly. Proto dokážeme pružně reagovat na požadavky zákazníka. Nový stroj dokážeme od první návrhu po dodání za několik měsíců,“ říká Pavel Doležel, ředitel společnosti. Stroje Keestrack jsou nepřehlédnutelné, firma dbá také na design. „Naše výrobky prostě poznáte. Nejen podle firemní žluté barvy, ale i podle vzhledu. Máme špičkové designéry, náš drtič R3 dostal dokonce evropskou designovou cenu,” podotýká Doležel.

Keestrack je strojírenství, ale zároveň ruku v ruce s tím také souvisí ekologie a udržitelnost. Jak je to možné? Jednoduše. Stoje se využívají k recyklaci, což přispívá k ochraně životního prostředí, nadto jsou dnes již také na elektrický pohon. „Všude, kde je potřeba něco vytřídit, nadrtit a zpracovat, najdete naše stroje,” popisuje ředitel společnosti Pavel Doležel. Odpad ze staveb tak neskončí někde na skládce, je využit jako náhražka za přírodní kamenivo, což se také vyplatí ekonomicky. „Dnes už také v podstatě všechny stoje Keestrack můžeme dodat i v plně elektrické verzi. Přestože jsou dražší, na spotřebě se to zákazníkovi brzy vrátí. A v neposlední řadě je pochopitelně elektrický pohon mnohem ekologičtější,” dodává.

Stroje jsou také maximálně univerzální a flexibilní, vysoce účinné a nákladově efektivní s mnoha individuálními inovacemi, které dělají Keestrack Keestrackem. Tak, aby měl zákazník možnost stroj maximálně využít. 

Další články