Zde může být vaše reklama.

Nyní v Premiere Cinemas Kinorecenze: Muži v černém - Globální hrozba

Kinorecenze: Muži v černém - Globální hrozba

20. 06. 2019 - 15:00

Pokračování filmových legend dopadá velmi často příšerně, do kina chodíme dopředu skeptičtí, ale občas jsme právě proto v dobrém slova smyslu překvapeni. Pokračování Mužů v černém se povedlo.

Na další Muže v černém se vždycky neskutečně čeká – jednička dorazila v roce 1997, na dvojku se pak čekalo 5 let, na trojku dokonce dalších 10 a po 7 letech je tu čtyřka. Nejprve něco málo té kritiky – Chris Hemsworth už zřejmě dovede jen jednu roli, kterou hraje pořád dokola, a už se to nedá vydržet. Tak se z Mužů v černém stala Žena v černém, a – teď přijde to pozitivní – Tessa Thompson je prostě dokonalá. Je to už mnoho let, co dokázala naposledy hollywoodská herečka zahrát roli, ve které je tak dokonale sexy, aniž by se objevila na plátně byť i jenom v podprsence – nemá to totiž zapotřebí.

Podobné je to i s filmem – přestože je nabitý triky, nestojí a nepadá na jejich přítomnosti. Utahuje si ze sebe sama, a ta lehkost je neuvěřitelně přitažlivá. Planeta Země je samozřejmě zachráněna až v samotném finále, největší padouch zůstává skrytý do nejzazší chvíle, ale přesně tak to má přece být. Přesto je obava, že bude film finanční průšvih – stál příliš mnoho peněz, než aby svým mnohdy jemným humorem a absencí nahoty hlavní hrdinky dokázal přilákat do světových kin davy. Otázka proto zní – bude za několik dalších let následovat ještě pětka? Skoro se dá už teď říct, že ne, ale pokud by Glabální hrozba byla ukončením celé série, vůbec ničemu by to nevadilo. Na film si zajděte, je to fajn a má to doopravdy úroveň. 

Další články