Zde může být vaše reklama.

44 tisíc formulářů ke sčítání je stále v domácnostech v kraji

44 tisíc formulářů ke sčítání je stále v domácnostech v kraji

foto: Pixabay

09. 05. 2021 - 06:00

Necelé čtyři miliony elektronických sčítacích formulářů a čtyři sta tisíc listinných. To je počet, který už obdržel Český statistický úřad. Přímo z Olomouckého kraje je 215 tisíc formulářů elektronických a 26 tisíc listinných. Na své odeslání v domácnostech v Olomouckém kraji čeká dosud 44 tisíc formulářů.

Sčítání lidu, domů a bytů 2021 končí 11. května, kdo se ještě nesečetl, má tak skutečně nejvyšší čas. „Naprostá většina obyvatel České republiky se v posledních týdnech už sečetla a všem jim za to děkuji. Stále jsou ovšem lidé, kteří svoji zákonnou povinnost nesplnili. Těm zbývají už jen poslední čtyři dny, aby se sečetli buď online, nebo vyplnili a odeslali listinný sčítací formulář, už opravdu není na co čekat,“ upozorňuje Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu.

Nejpohodlnější je sečíst se přes internet prostřednictvím elektronického formuláře, který je k dispozici na webu scitani.cz nebo v mobilní aplikaci Sčítání21. Online sečtení je snadné, rychlé a bez nutnosti vidět sčítacího komisaře. Pro listinný formulář je stále možné si dojít na kontaktní místa sčítání, která jsou na 34 vybraných pobočkách České pošty v Olomouckém kraji a na Krajské správě ČSÚ v Olomouci.

V Olomouckém kraji bylo do domácností rozneseno 64 tisíc listinných formulářů, dalších 6 tisíc si občané vyzvedli sami na kontaktních místech. Sebraných listinných formulářů je aktuálně 26 tisíc, tedy 37 % z distribuovaných. Neodeslané formuláře tak u sebe má dosud 44 tisíc domácností. Tyto samozřejmě mohly a stále mohou vyplnit a odeslat online formulář.

Další články