Zde může být vaše reklama.

Zastávka autobusu Autobusy objednávané krajem přejdou na prázdninové jízdní řády

Autobusy objednávané krajem přejdou na prázdninové jízdní řády
Ilustrační fotografie

foto: Olkraj.cz

05. 11. 2020 - 12:12

Koronavirová opatření, konkrétně zavření všech typů škol, ovlivní v Olomouckém kraji provoz autobusů, které kraj objednává. Autobusy už zítra, 6. listopadu, přejdou do takzvaného prázdninového režimu, nevyjedou tedy spoje, které běžně sváží děti do škol a zpět.

„Jedná se o dočasné opatření. Jakmile mimořádná situace v souvislosti s koronavirem skončí, autobusová doprava se vrátí do normálního režimu,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

V první fázi se omezení dotkne jen autobusových linek, které objednává Olomoucký kraj. Hejtmanství tak chce podle radních zamezit plýtvání penězi na provoz spojů, které by vzhledem k situaci jezdily prázdné. 93 % spojů i nadále jezdí. Doprava do zaměstnání i k lékařům by tam měla být bezproblémová. Vlaků se změna netýká.

 „Informace o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na webu CESTUJOK.CZ nebo IDSOK.CZ, případně si mohou zavolat na infolinku 588 88 77 88,“ dodala Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Další články