Zde může být vaše reklama.

Babiš mluvil při návštěvě kraje o zdravotnictví a dopravě

Babiš mluvil při návštěvě kraje o zdravotnictví a dopravě

foto: Olomoucký kraj

09. 01. 2020 - 20:00

Středeční návštěva premiéra Andreje Babiše v Olomouckém kraji se věnovala například problematice zdravotnictví, konkrétně modernizaci Fakultní nemocnice v Olomouci. Další z probíraných témat – dopravní stavby - spojilo všechny okresy regionu. Těsně před startovní čárou stojí obchvat Bludova, naopak přípravu D1 u Přerova stále brzdí obstrukce ekologických aktivistů.

Realizace D1 z Říkovic do Přerova je pro náš kraj naprosto zásadní. Obyvatelé Přerova trpí nadměrnou dopravou, které může odlehčit jedině to, že se dostaví zmiňovaný úsek dálnice,“ zdůraznil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Premiér Andrej Babiš na jednání s hejtmanem a zástupci samospráv slíbil, že se problémy s přerovskou dálnicí pokusí co nejrychleji vyřešit. Rychlejším stavbám silnic brání podle předsedy vlády zejména protesty ekologů. 

Naopak dobrou zprávu pro řidiče na Šumpersku přinesl ředitel ŘSD Radek Mátl: „Na realizaci obchvatu Bludova budeme letos vybírat zhotovitele stavby. Odhadujeme, že náklady budou zhruba tři miliardy korun.“

V průběhu návštěvy premiéra Babiše v Olomouckém kraji se členové vlády setkali i s představiteli Prostějova a zástupci podnikatelského sektoru. Dále navštívili policisty, záchrannou službu a také předali novou techniku profesionálním i dobrovolným hasičům.

Andrej Babiš navíc vyjádřil maximální podporu dostavbě moderního zdravotnického pavilónu v Olomouci. „Dnešní setkání premiéra a ministra zdravotnictví s vedením Fakultní nemocnice Olomouc bylo klíčové. Výstavba pavilonu B bude řešena formou individuálního projektu v nejbližší době na vládě,“ napsal na svůj twitterový účet hejtman Ladislav Okleštěk a dodal, že stavba bude zahájena ještě letos.

Další články