Zde může být vaše reklama.

Také kruháč u Globusu Během září a října opraví několik silnic poblíž Olomouce

Během září a října opraví několik silnic poblíž Olomouce

foto: rsd.cz

07. 09. 2022 - 08:33

Září a říjen jsou dva měsíce období rychlých oprav asfaltových hutněných vrstev. Řidiči se musejí připravit na komplikace v jízdě také na Olomoucku. O nutný opravách informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

„Ve spolupráci  se zhotovitelem jsme domluveni na efektivní rekonstrukci silničních i dálničních povrchů v několika lokalitách nedaleko Olomouce,“ řekl Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic.

Odstranění nerovností provedou na silnicích I/35, I/45, I/46 a I/55, přesněji se opravy silnic I. třídy týkají Horní Loděnice, spojnice Šternberk–Olomouc nebo přímo Olomouce (ul. Chválkovická, ul. Hodolanská, kruhový objezd u Globusu, příjezd od Přerova). Z dálnic opravíme D35, konkrétně rampy Mladeč a Mohelnice.

Práce potrvají přibližně týden díky předem danému postupu. Vždy začíná frézování, následují spojovací postřiky a pokládky asfaltů zakončené asfaltovými zálivkami, které brání průniku vody a nečistot do spodních vrstev vozovky. Provoz bude upraven na nezbytně nutnou dobu, většinou mohou řidiči počítat s opatrným obousměrným průjezdem kolem pracoviště, ovšem například  u opravy mohelnické rampy bude potřeba stanovit objízdnou trasu ve směru od Šumperka na Hradec Králové přes sjezd do Loštic, viz přílohy níže. Celková cena oprav dosahuje cca 5,2 milionu Kč bez DPH.

Další články