Zde může být vaše reklama.

Snažil se zakrýt stopy Brilantní práce policie. Vraha dopadla rychle

Brilantní práce policie. Vraha dopadla rychle

09. 05. 2019 - 11:00

Snažil se po sobě uklidit, na policii byl ale krátký. V  pondělí brzy ráno dopadla zásahová jednotka v místě bydliště dvaadvacetiletého mladíka, který zavraždil na chudobínské faře muže. Hrozí mu až 18 let ve vězení, vražda se totiž stala mimořádně surovým způsobem.

Přesně týden trvalo policistům vyšetřování na Olomoucku letošní první, ale mimořádně brutální vraždy. Že je to vražda, na to se přišlo při pitvě Kriminalisté byli přivoláni do Chudobína v pondělí 29.  dubna. „Úmrtí bylo od počátku podezřelé. Hned z místa jsme nařídili soudní pitvu. Bezprostředně po ní byl skutek kvalifikován jako vražda,“ řekl k počátkům vyšetřování náměstek krajského policejního ředitele pro službu kriminální policie Radovan Vojta. Podle jeho slov byl na místě zajištěno dostatek stop, které pomohly identifikovat pachatele.


Nikdy netrestaný dvaadvacetiletý muž. Byl feťák?

Vraha policisté hledali po celém Olomouckém kraji. Podle slov náměstka Vojty jim pátrání stěžovala skutečnost, že vrahem byl dosud nikdy netrestaný dvaadvacetiletý mladík. Ten navíc po činu vědomně zakrýval stopy svého jednání, na speciální policejní tým ale nevyzrál. Podle zjištění
redakce se pravděpodobně jednalo o  feťáka. Problém s drogami měl mít ale i zavražděný, který s vědomím evangelické farářky bydlel v  církevním objektu. Oba muži se pravděpodobně znali, byť to policie výslovně nepotvrdila. „Drogová otázka je ale jednou z vyšetřovacích verzí,“ potvrdil redakci Vojta. Podle něj je bližší vztah mezi obětí a vrahem doposud předmětem policejního zkoumání a  bližší informace k němu zatím nelze oficiálně sdělit. Zadržení proběhlo zásahovkou Pro vraha si v  pondělí 6. května brzy ráno přišla do místa jeho bydliště zásahová jednotka. Podle informací ze zvláštní tiskové konference, která byla k celému případu v  úterý svolána, proběhlo zadržení mimo olomoucký okres, nicméně v Olomouckém kraji. Vrahovi nyní hrozí za vraždu spáchanou mimořádně surovým způsobem trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. Vyšetřování stále probíhá, policie zatím nesdělila, jestli se zadržený muž přiznal. Chudobínská vražda je první letošní vraždou v  Olomouckjém kraji. Rychlá práce policie rozptýlila obavy, které se na Litovelsku rozšířily bezprostředně po činu, a pachatel za mřížemi je pro celý region výrazným ulehčením.

Další články