Zde může být vaše reklama.

Budou Vánoce na sněhu, nebo spíš na blátě? Máme předpověď

Budou Vánoce na sněhu, nebo spíš na blátě? Máme předpověď

foto: Lukáš Blokša

23. 12. 2021 - 10:37

Předpověď počasí na příští dny dává tušit, že Vánoce na sněhu spíše nebudou. Teploty budou šplhat i daleko od nuly, očekává se tak spíš déšť, ne sníh.

Během Štědrého dne bude zpočátku zataženo a na většině území Olomouckého kraje se objeví déšť nebo déšť se sněhem, místy může být i mrznoucí s tvorbou ledovky. Během dne nastane částečné ubývání oblačnosti a místy se objeví přeháňky, v polohách nad 800 metrů nad mořem budou sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 5 až 8 °C, na horách -1 až +3 °C.

Čerstvý jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na horách až 25 m/s. Odpoledne se bude měnit na západní a večer zeslábne.

Během prvního svátku vánočního bude oblačno, zpočátku místy, během dne na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, postupně v polohách nad 400 metrů nás mořem půjde o srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 m/s.

Na neděli zatím předpověď hlásí oblačno až zataženo, místy se může objevit slabé občasné sněžení, v polohách pod 400 metrů nad mořem i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty budou mezi -2 až -6 °C, na severu bude kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi -2 až +2 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

Další články