Zde může být vaše reklama.

Začíná v Prostějově Burza práce a vzdělání 2022 odstartuje sérii v Olomouckém kraji

Burza práce a vzdělání 2022 odstartuje sérii v Olomouckém kraji

foto: uradprace.cz

21. 09. 2022 - 17:00

Ve čtvrtek 22. září startuje další ročník Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji. Ta první proběhne v uvedený den v Prostějově mezi 9.00 - 17.00 hodinou ve Společenském domě (Komenského 6). Nabídne příchozím efektivní, snadné a především rychlé získání informací nejen o pracovních podmínkách, což bude symbolizovat i vystavený model studentské formule, jež bude k vidění v expozici Vysokého učení technického. Vstup a veškeré poradenství budou zdarma.

Burzu pořádá Úřad práce ČR ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Prostějově a Svazem průmyslu a dopravy ČR. Spolupořadatelem je i Statutární město Prostějov. Další akce se uskuteční během září a října ještě v Jeseníku, Přerově, Olomouci a v Šumperku.

„Akce tohoto typu pořádá Úřad práce ČR dlouhodobě a pravidelně napříč celou republikou. Jejich podstatou je zprostředkování hned několika pracovních nabídek pod jednou střechou. Lidé tak nemusí obcházet či obesílat každého zaměstnavatele zvlášť. Přidanou hodnotou je navíc osobní kontakt, který je při prvním setkání velice důležitý a vypovídá o zájemci o práci, ale i zaměstnavateli mnohem více než jen papírová či elektronická forma komunikace. Je tak mnohem větší šance na získání pracovního uplatnění či nového zaměstnance,“ vyzdvihuje generální ředitel ÚP ČR Viktor Najmon.

„Burza práce a vzdělání v Prostějově je určena, stejně jako ty následující, nejen těm, kteří se teprve rozhodují o tom, jakou školu či pracovní obor mají zvolit, ale i těm, kteří už práci mají a hledají lepší uplatnění, případně chtějí změnit zaměstnavatele,“ shrnuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Olomouci Jiří Šabata.

Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi.

Návštěvníkům se v Prostějově představí více než čtyři desítky vystavovatelů z řad firem, škol a dalších organizací. Zájemci se od zaměstnavatelů dozví, jaké profese hledají, co od svých zaměstnanců vyžadují a co bude jejich pracovní náplní. Příchozí se jich mohou ptát také na možnosti dalšího rozvoje. Zajímavé mohou být též informace o benefitech, zapracování nových zaměstnanců (např. v případě absolventů), ale i o firemní kultuře. Zaměstnavatelé nabídnou volná pracovní místa ve strojírenství, elektrotechnice, potravinářství, ve zpracování plastů a papíru, stavebnictví, v dopravě, ve zdravotnictví a lázeňství, ale také v armádě či u policie. Chybět nebudou ani zástupci Úřadu práce ČR.

„Mimo jiné poradí zájemcům, jak správně napsat životopis a motivační dopis, sdělí jim aktuální informace o trhu práce, o volných pracovních místech v regionu, případně poskytnou informace z oblasti rekvalifikací a dalšího vzdělávání,“ vyjmenovává ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Prostějově Věra Crhanová.

Každý rok pořadatelé pečlivě připravují také doprovodný program. Letošní novinkou je model závodního speciálu – studentská formule. A lidé se mohou těšit i na další zajímavé zážitky, například přijímací pohovory v angličtině, ukázku služebního dopravního prostředku Škoda Kodiaq a služebního motocyklu v policejních provedeních, simulátor převrácení auta při dopravní nehodě, techniku Armády ČR, model turbodmychadlového leteckého motoru nebo třeba exponát malého robota. Návštěvníci si budou moci prohlédnout také kamion nebo traktor.

Veškeré informace o burze (včetně seznamu vystavovatelů) jsou k dispozici na webových stránkách www.burzapav.cz nebo www.uradprace.cz.

Přehled termínů akcí v Olomouckém kraji:
PROSTĚJOV - 22. 9. 2022
JESENÍK - 27. 9. 2022
PŘEROV - 11. 10. 2022
OLOMOUC - 13. 10. 2022
ŠUMPERK - 18. 10. 2022

Další články