Zde může být vaše reklama.

Čepované pivo táhne i během koronavirových opatření

Čepované pivo táhne i během koronavirových opatření

foto: Archiv

15. 05. 2020 - 06:00

Čepované pivo je u nás velmi oblíbené a jeho oblíbenost nepolevuje ani v době mimořádných opatření. Proto není divu, že v našem kraji vznikla hned dvě místa, kde si můžete natočit pivo a zároveň neporušit žádné z bezpečnostních nařízení. Jako první vyrostla samoobstlužná budka ve Ptenském Dvorku a záhy otevřeli samoobslužný výčep v Rakové u Konice.

Ptenský Dvorek

Už od dubna si můžete sami točit pivo z pivní budky v Ptenském Dvorku. Vlastnoručně ji vyrobili nadšenci v čele s místním hospodským Zdeňkem Bábkem. Nápad dostala jeho žena, které bylo líto, že kvůli nařízením vlády nemůžou kolemjdoucím nabídnout točené pivo.
 
Od prvotního nadšení ke spuštění stačilo několik dní a hned od začátku byl zájem opravdu veliký. Jen za prvních pár dní návštěvníci vypili přes 320 litrů piva a dvě bečky sodovky.

V budce je zabudován výčep, dávkovač plastových kelímků, desinfekce a gumové rukavice. Načepovat si z ní můžete pivo i limonádu a zaplatíte jednoduše do kasičky, která je součástí budky.

Ani ne měsíc od spuštění budky ji navštívil zloděj a na několik dní ji vyřadil z provozu. S sebou si odnesl sud piva a malinovky. Snažil se ukrást také výčep, ale to se mu nepodařilo. Škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun a návštěvnici si kvůli tomu museli na natočení piva několik dní počkat.

Raková u Konice

Mimořádným opatřením se přizpůsobil také Velkorakovský minipivovar v Rakové u Konice. Krátce po zavření restaurací a hospod spustili speciální službu s rozvozem piva. Každé úterý a čtvrtek si tak pivní nadšenci mohli objednat pivo až domů. Při odběru šesti a více lahví je dokonce rozvoz po Prostějově, Konici, Olomouci a blízkém okolí zdarma. Službu si stačí dopředu objednat na e-mailu, Facebooku pivovaru nebo telefonicky.
 
Kromě rozvozu v Rakové o víkendech spustili také samoobslužný výčep před sídlem minipivovaru a výdejní okénko v pivnici U Velkého raka v Luké. V samoobslužném výčepu si tak návštěvníci mohou načepovat pivo do PET lahví a dodržet tak všechna bezpečnostní nařízení. Informace o přesné otevírací době výčepů minipivovar pravidelně zveřejňuje před každým víkendem.

Další články