Zde může být vaše reklama.

Koronavirus v kraji Čísla nakažených stoupají. Průběh nemoci je ale většinou mírný

Čísla nakažených stoupají. Průběh nemoci je ale většinou mírný

foto: Pixabay - ilustrační foto

18. 09. 2020 - 06:00

Počty pozitivně testovaných osob stoupají. Nejvíce je jich na Olomoucku a nejméně na Jesenicku. Průběh nemoci je ale většinou mírný. Přesto několik oddělení LDN v kraji zakázalo návštěvy.

Podle údajů krajské hygienické stanice je v kraji aktuálně nakažených koronavirem více než 400 osob. Většina pozitivních případů je přímo z Olomoucka. Přesto se výrazně nezvyšují počty nemocných, kteří by museli být hospitalizování v nemocnici.

„V tuto chvíli jsou tři hospitalizovaní na standardním covid oddělení, tedy všichni s lehčím průběhem,“ řekl Deníku ve čtvrtek dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher. Oproti minulému týdnu se počet snížil o tři osoby. A v prostějovské nemocnici aktuálně mají osm pacientů pozitivních na koronavirus.

Zákazy návštěv na odděleních LDN

Kvůli zvyšujícímu se počtu nakažených od včerejšího dne přistoupily léčebny dlouhodobě nemocných v Prostějově, Přerově i Šternberku k zákazu návštěv.

„Nemocnice v Prostějově, Přerově a ve Šternberku zpřísňují s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci opatření proti šíření nemoci covid-19 a od čtvrtka 17. září zakazují návštěvy na odděleních LDN. Cílem je chránit nejohroženější skupinu těžce nemocných a seniorů,“ řekl pro Český rozhlas mluvčí zdravotnických zařízení Radka Miloševská.

Nejvíc pozitivních je na Olomoucku

Nejvíce pozitivních osob je na Olomoucku, kde je zhruba 70 pozitivních osob na 100 tisíc obyvatel. Nižší poměr je na Prostějovsku (42 na 100 tisíc), Přerovsku (41 na 100 tisic), Šumpersku (35 na 100 tisíc) i na Jesenicku (10 osob na 100 tisíc obyvatel). 

Další články