Zde může být vaše reklama.

Tipy v Šumperku Co o prázdninách s dětmi? Třeba bazén nebo večerní vyhlídka

Co o prázdninách s dětmi? Třeba bazén nebo večerní vyhlídka

foto: sumperk.cz

30. 06. 2020 - 10:01

Nejpozději dnes dostanou děti vysvědčení a rodičům tak nastává otázka, co s nimi přes prázdniny a jak je zabavit. Situaci ztěžují ještě některá bezpečnostní opatření kvůli šíření koronaviru, takže to rozhodně nemají lehké. V Šumperku ale už mohou navštívit Bratrušovské koupaliště nebo se objednat na páteční netradiční prohlídku radniční věže.

Od  zítřka začíná na Bratrušovském koupališti prázdninový režim, areál bude otevřen v červenci od 9.00 do 20.00, v srpnu pak od 10.00 do 20.00. V případě nepříznivého počasí bude provozní doba zkrácena.

"Vážení zákazníci, epidemie koronaviru je na ústupu a na bazény se nyní nevztahují žádná zvláštní omezení. Není omezena kapacita areálu, nicméně některá ustanovení vlády nám ještě zůstala.
Proto prosím návštěvníky letního koupaliště, aby u vstupu do areálu využívali desinfekci na ruce, která je umístěna na stole u pokladny. Pokud si budete vybírat místo k ležení na dece, vždy doporučujeme vytvářet si prostor cca 2 m od ostatních návštěvníků a to platí i při pohybu ve vodě," stojí na webu koupaliště.

Pokud vaše děti nemají rády vodu, můžete využít netradičních prohlídek šumperské radniční věže. Ta bude o prázdninách každý pátek od 19:00 do 22:00. Během prohlídky můžete vystoupat na ochoz radniční věže, odkud se naskytne jedinečný pohled na město z ptačí perspektivy a také výhled na panorama pohoří Hrubého Jeseníku, kterému dominuje nejvyšší hora Moravy - Praděd.

Vstup na radniční věž je pro děti do 15 let za 10 korun, pro dospělé za 30 a studenti a důchodci zaplatí 20 korun. Můžete využít také formu rodinného vstupného, které je pro dva dospělé a jedno či více dětí za 50 korun.

Další články