Zde může být vaše reklama.

ČERT, MIKULÁŠ A DOPRAVA Děti dohlížely na dodržování pravidel na silnicích s policisty

Děti dohlížely na dodržování pravidel na silnicích s policisty

foto: BESIP

05. 12. 2023 - 19:50

Bohuslavice (Šumpersko) - Netradiční mikulášská silniční kontrola čekala v úterý řidiče v Bohuslavicích na Šumpersku. Na dodržování pravidel silničního provozu tam společně s policisty a krajským koordinátorem BESIP Miroslavem Charouzem dohlížely děti z tamější základní školy. Pro ty, kdo měli vše v pořádku, měly připraveny perníčky nebo ručně vyrobeného anděla, na hříšníky čekal samozřejmě čert.

„Policisté u řidičů provedli základní kontrolu za účasti přihlížejících dětí. Ti, kteří při kontrole obstáli, byli odměněni drobným dárkem, který děti samy vyrobily. Cílem akce bylo seznámit děti s prací dopravní policie a názorně jim ukázat, co je v chování účastníků silničního provozu správné a čeho by se naopak měli vyvarovat. Dílčím cílem bylo také zapůsobit na samotné řidiče,“ shrnul komisař Ladislav Jílek.

A jak si řidiči vedli? Většinou byli překvapeni z průběhu kontroly a reakcí dětí. Většina šoférů měla úsměv na tváři, protože měla vše v pořádku. Čerta od dětí dostal pouze jeden z řidičů, a to kvůli špatnému technickému stavu vozidla. Tato preventivní akce se koná již tradičně v rámci Olomouckého kraje každým rokem v tomto předvánočním období. Děti jsou totiž společně se seniory nejrizikovější účastníci silničního provozu.

 

Další články