Zde může být vaše reklama.

Den policistou Devatenáctý ročník soutěže pro žáky osmých tříd

Devatenáctý ročník soutěže pro žáky osmých tříd

foto: pcr.cz

21. 09. 2022 - 09:00

V úterý 20. září uspořádal územní odbor Policie ČR Šumperk ve spolupráci s SVČ a ZpDVPP Doris Šumperk devatenáctý ročník soutěže s názvem „Den policistou“, kterého se zúčastnili žáci osmých ročníků vybraných základních škol. V průběhu soutěžního dopoledne mezi sebou soutěžilo osm tříčlenných družstev v různých policejních disciplínách.

Na začátku akce policisté představili žákům různé policejní činnosti. Děti se seznámily s prací kriminalistického technika, zhlédly výcvik policistů hlídkové služby a byl jim předveden zákrok proti nebezpečnému pachateli v bytě. Následně soutěžící sledovali ukázku výcviku služebních psů, který jim předvedli policejní kynologové. V druhé polovině dopoledne absolvovali žáci střeleckou přípravu z malorážky, testy fyzické zdatnosti a další sportovní aktivity. „Samozřejmě nesměl chybět písemný test z různých policejních činností. Při soutěžích byl kladen důraz zejména na týmovou práci, protože i u policejní práce je týmovost základním předpokladem pro dosažení cíle,“ řekl Ladislav Jílek z Oddělení tisku a prevence krajského policejního ředitelství.

V odpoledním programu proběhlo vyhodnocení a ocenění nejlepších družstev. Na prvním místě se umístili žáci ZŠ Šumperk - Šumavská, na druhém místě žáci ZŠ a DDM Krasohled Zábřeh a na třetím místě žáci ZŠ Sudkov.

Další články