Zde může být vaše reklama.

DOBRÁ ZPRÁVA PRO ŘIDIČE Do Jeseníků již na Vánoce rychleji, otevře se obchvat Bludova

Do Jeseníků již na Vánoce rychleji, otevře se obchvat Bludova

foto: ŘSD

11. 12. 2023 - 20:33

Bludov - Dobrá zpráva pro motoristy, kteří se chystají o vánočních svátcích do nejvyšších moravskoslezských hor Jeseníků. Stavbařům se podařilo urychlit práce na obchvatu Bludova na klíčové komunikaci I/44 a nová čtyřproudá silnice se otevře o několik týdnů dřív.

 

„Slavnostní otevření chystáme na 21. prosince,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal s tím, že firmám přálo počasí, které umožnilo pokládat asfalt a dokončovat dláždění a úpravy terénu. Podle původních plánů se měl obchvat otevřít v lednu.

Stavba necelých sedmi kilometrů nového tělesa rychlostní komunikace s 21 mosty započala v červnu roku 2021. ŘSD do projektu, který je největší stavbou v historii Olomouckého kraje, investovalo přes 2,3 miliardy korun. Hlavní trasa měří 5,6 kilometru, dalších 1,2 kilometru pak odbočka do Šumperku, kde se trasa napojuje na městské komunikace kruhovým objezdem.

Řidiči ocení, že se vyhnou okresním silnicím s vysokou dopravní zátěží i často zasekanému Bludovu, a zkrátí si cestu do severních oblastí regionu. V lednu by se měl otevřít také obchvat Chromče, který je se stavbou v Bludově úzce propojen.

 

 

Další články