Zde může být vaše reklama.

Prodávali pervitin Dva drogové dealery z Olomoucka sebrala policie

Dva drogové dealery z Olomoucka sebrala policie
Zdroj: PČR

07. 06. 2019 - 18:00

Úspěch si mohou připsat na své konto kriminalisté z olomouckého TOXI týmu. Ti zadrželi dva muže z Olomoucka ve věku 27 a 35 let. Obvinili je z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Akce, při které oba muže policisté zadrželi, proběhla v úterý 4. června, ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. "Pětatřicetiletý muž byl zadržen v jedné z místních částí Olomouce v okamžiku předávky drogy jednomu z odběratelů, druhého z nich kriminalisté zadrželi ve stejný den, při cestě autem na jedné ze silnic na Olomoucku. Oba byli zadržení na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem. Ještě téhož dne provedli kriminalisté u obou zadržených domovních prohlídky, a také prohlídky jiných prostor, především osobních vozidel, ve kterých se zadržení pohybovali. Při nich zajistili kriminalisté stopy, úzce související s nelegální distribucí drogy, mimo jiné i několik psaníček, několik desítek gramů pervitinu a u obou i krátkou střelnou zbraň," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Policisté všechny zajištěné věci poslali k expertíze. V následujících dnech bylo zahájeno trestní stíhání obou zadržených, jakožto obviněných ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"Jak kriminalisté zjistili, pětatřicetiletý obviněný si měl minimálně od října 2018 opatřovat od blíže neustanovených osob pervitin a následně distribuovat na teritoriu města Olomouce a okolí, několika dalším odběratelům v různých dávkách a množství, a to buď za úplatu či zdarma. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný není uživatelem drogy," doplnila Urbánková.

Druhý z obviněných si měl minimálně od listopadu 2018 rovněž opatřovat od blíže neustanovených osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a tuto následně distribuovat na teritoriu města Olomouce a v blízkém okolí, a to buď za úplatu či zdarma, několika dalším odběratelům v různých dávkách a množství. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný je uživatelem drogy.

V případě prokázání viny a odsouzení jim tak hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání obviněných probíhá na svobodě.

Další články