Zde může být vaše reklama.

Hasiči v kraji odstraňují následky silného větru

Hasiči v kraji odstraňují následky silného větru

foto: HZS ČR

10. 02. 2020 - 09:00

Hasiči v Olomouckém kraji zhruba od čtvrté hodiny ranní zasahují u následků silného větru, který se přihnal na území celé České republiky od západu. V současné době se jedná hlavně o polámané větvě. Jde ale také o poškozené plechy na střechách.

"V Olomouckém kraji evidujeme prozatím na čtyři desítky události spojených s odraňováním následků velmi silného větru, který je mediálně prezentovaný jako vichřice Sabine. Drtivá většina výjezdů profesionálních a dobrovolných hasičů je řešena na Jesenicku , převážně se jedná o spadené stromy na komunikace, kolejiště či veřejná prostranství. Na Jesenicku již také řešíme na několika místech uvolněné plechy na střechách. V současnosti se nejedná o žádný mimořádný stav. V rámci celé republiky došlo k posílení početních stavů i na krajském operačním středisku HZS OLK, rovněž výjezdových jednotek na jednotlivých stanicích. celé. Taktéž byli s předstihem během včerejšícho dne informováni velitelé dobrovolných jednotek o situaci a opatřeních," psal na webu a twitteru hasičů mluvčí Zdeněk Hošák.

"V Litovli odstraňuji hasiči v těchto nebezpečné naplaveniny, převážně stromy a větší větvě, ty se zastavily a blokovaly průtok na mostě v ulici Vítězná," doplnil.

Silný vítr ovlivňuje také situaci v lyžařských střediscích. Ve SKI Aréně Karlov platí, že provoz lanovek může být z důvodu silného větru nejen omezený, ale také předčasně ukončený.

Další články