Zde může být vaše reklama.

Hasičské pátrání po dívence má smutný konec

Hasičské pátrání po dívence má smutný konec

foto: HZS ČR - Olomoucký kraj

26. 02. 2020 - 13:00

Tragické rozuzlení mělo pátrání několika desítek profesionálních i dobrovolných hasičů, kteří se během dnešní noci zapojili do náročné pátrací akce u Zlatých Hor na Jesenicku. Na místo postupně dorazili specialisté lezeckých skupin, komunikačních technologií i několik hasičských kynologů z různých krajů. Bohužel, dívenka, po které všichni pátrali, byla nalezena mrtvá. 

"Celý zásah byl pod koordinací složek Policie ČR, profesionální i dobrovolné jednotky rozdělené do pátracích skupin pak několik hodin v terénu plnily dílčí úkoly.  Do záchranné pátrací akce se zapojila i velká skupina místních dobrovolníků, svou roli zde sehrála, a i výměna informací díky moderním novým médiím na sociální síti. Jednotky hasičů v rámci určených sektorů prováděly důkladnou vizuální kontrolu terénu. Pro podporu komunikační a datové sítě na místo dorazil z Olomouce i speciální spojový automobil. Ihned v prvotní fází k místu také vyrazila speciální lezecká skupina z Olomouce. V návazných požadavcích pak kynologové z krajů Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského," popsal mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

"Během nočních hodin byla také do hotovosti uvedena potápěčská skupina ze stanice v Olomouci s dojezdem k místu v ranních hodinách. V rámci přeshraniční spolupráce s kolegy v Polsku proběhla součinnost v rámci výměny informací a spolupráci při případné pátrací akci na jejich území i možnosti využití sil a prostředků na našem území," doplnil.

"Bohužel vše má smutný konec pohřešovaná dívenka byla v brzkých ranních hodinách nalezena bez známek života. Veškeré další okolnosti a informace k této tragické události sděluje pouze Policie ČR. Poděkování za nejen fyzicky náročný zásah patří do řad dobrovolných jednotek hasičů, kolegů profesionálů a také především všem ostatním složkám a zapojené široké veřejnosti a místních občanů Zlatých Hor. Na místo neštěstí byl také vyslán psycholog HZS Olomouckého kraje," uzavřel mluvčí krajských hasičů.

Reakce na případ na sebe nenechala dlouho čekat také na sociálních sítích. Ke smutné události se vyjádřili například i hasiči z České Vsi.

"I přes tohle neštěstí jsem na tom já osobně viděl přece jenom něco pozitivního. A to byla ta velká ochota lidí pomoct při hledání. Bylo to až neskutečné, kolik dobrovolník se sešlo před Hasičskou zbrojnicí ve Zlatých horách. A kolik dalších jsme jenom naše jednotka potkali v terénu, kteří ěli prostě hledat na vlastní pěst. Opravdu neskutečné, až z toho šel mráz po zádech," stojí na facebooku hasičů z České Vsi.

Další články