Zde může být vaše reklama.

Hejtman ocenil dívku, která vytáhla mladšího kamaráda z řeky

Hejtman ocenil dívku, která vytáhla mladšího kamaráda z řeky

foto: Olkraj.cz

22. 10. 2021 - 11:46

Žákyně sedmé třídy Viktorie Kudrnová z Olomouce letos v létě ukázala hrdinství, když zachránila o dva roky mladšího kamaráda, který spadl do řeky. Její čin dnes před zraky spolužáků ocenil hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Kraj o celém příběhu informoval na svých webových stránkách.
 
„Pro mě je to silný příběh. Když máme kolem sebe takové lidi, přece jenom se každému z nás žije lépe. Pokud se něco stane, je skvělé, že nám někdo pomůže. V jakémkoli věku, a když je ten věk třináct let, tak jako je Viktorce, je to o to úžasnější,“ sdělil hejtman Josef Suchánek.
 
K události došlo během letošního července na táborovém soustředění v Hněvkově na Zábřežsku. Oceněná Vikforie si během jedné z her v přírodě všimla, že se jeden z chlapců i přes zákaz rozhodl přiblížit ke korytu Moravské Sázavy a následně do ní spadl. Proud ho stáhl do středu koryta a začal unášet.
 
„Myslím si, že by se utopil, kdybych to neudělala. Byla to říčka, ale hodně pršelo, tak se z toho stala rozvodněná řeka. Nepřemýšlela jsem nad tím, co dělám, nebyl čas a myslím, že by to v mé situaci udělalo hodně lidí,“ řekla oceněná školačka.
 
Podle mámy předvedla dcera velkou statečnost a celá rodina je na ni hrdá.„Věříme, že si dokáže poradit ve spoustě věcech. A kdyby to bylo v opačném gardu, tak bychom byli rádi, aby měla při sobě někoho, jako je ona sama,“ doplnila.

Další články