Zde může být vaše reklama.

Doba pokoronavirová Hejtmanství pomůže lázním v kraji

Hejtmanství pomůže lázním v kraji

foto: olkraj.cz

22. 07. 2020 - 08:01

Koronavirová opatření výrazně dopadla také na lázeňská zařízení. Jejich ztráty, kdy nemohli přijímat klienty, se vyšplhaly do milionů. Kraj proto chce lázeně podpořit, a to především intenzivní propagací.

„Koronavirová krize zasadila lázeňství v regionu těžkou ránu. Kraj pomáhal už tím, že lázním distribuoval ochranné pomůcky. Teď přišel čas, aby pomohl znovu – například propagací lázeňských a relaxačních zařízení,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Potřeba větší propagace vzešla z pondělního jednání hejtmana a zástupců lázní v Jeseníku, Teplicích nad Bečvou, Skalce, Slatinicích, Bludově a Velkých Losinách. Kromě toho zazněl také požadavek na úpravu podmínek čerpání voucherů, jimiž stát podporuje pobyt v lázních.

„Lázeňství patří k té části cestovního ruchu, díky které míří každý rok do Olomouckého kraje tisíce turistů. V počtu přenocování lázeňských hostů drží náš kraj druhé místo hned za Karlovarským. Byla by škoda tak dobrou pozici ztratit,“ zdůvodnil podporu lázeňských zařízení Vladimír Lichnovský, uvolněný člen zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Mluví se také o novém dotačním programu na celostátní úrovní, který by bylo možné iniciovat. Díky němu by lázeňská a sociální zařízení v Česku mohla čerpat peníze na stavební úpravy a nechat vybudovat oddělené prostory pro osoby s nakažlivými nemocemi.

Další články