Zde může být vaše reklama.

LUKOSTŘELBA NA HRADĚ Hrad Šternberk zve na zábavné kratochvíle rodu Harrachů

Hrad Šternberk zve na zábavné kratochvíle rodu Harrachů

foto: Státní hrad Šternberk

15. 05. 2023 - 11:05

Patřili mezi nejvýznamnější šlechtické rody. Hráli zásadní roli v našich dějinách jako vysocí představitelé státu a církve, ale také jako pokrokoví správci panství. Představit starobylý rod Harrachů a probudit zájem veřejnosti o něj je cílem 13. ročníku projektu Národního památkového ústavu Po stopách šlechtických rodů s podtitulem Harrachové – vznešenost zavazuje.

Státní hrad Šternberk se do tohoto celonárodního projektu zapojuje. Součástí zábavy šlechty byla mimo jiné i lukostřelba, a v tomto duchu se ponese i neděle 21. května. "Pro všechny návštěvníky hradu Šternberk připravujeme doprovodný program v podobě lukostřelby pro veřejnost. Ve spolupráci s oddílem Lukostřelba Olomouc připravíme možnost vyzkoušet si tento tradiční sport pod vedením zkušených střelců," vysvětluje Jan Gottwald, zástupce kastelánky.

Na dolním nádvoří hradu vznikne sportovní střelnice a připravené budou luky pro všechny generace návštěvníků od dětí po seniory. Zkušení střelci vysvětlí zájemcům techniku a naučí je základy lukostřelby. Aktivita bude přístupná od 10 do 15 hodin. V kulisách národní kulturní památky se bude jistě jednat o zajímavý a netradiční zážitek. 

Další články