Zde může být vaše reklama.

Hygiena hlásí 533 potvrzených případů koronaviru v kraji

Hygiena hlásí 533 potvrzených případů koronaviru v kraji

foto: Pixabay

09. 04. 2020 - 20:00

Podle dat z dnešní osmnácté hodiny, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo potvrzených nakažených už na 533 případů. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je už přes dvě stě takových případů. Mezi další nejzasaženější oblasti patří Litovel a Uničov, města, která strávila 14 dnů v karanténě.

Čísla potvrzených nakažených roustou také díky tomu, že se v kraji více testuje. Od začátku testování už bylo v kraji otestováno na 4679 osob, z toho se u 533 nákaza koronavirem potvrdila. Z počtu testovaných tak nákaza byla potvrzená u zhruba jedenácti procent z nich. 36 pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit. Pět lidí, kteří byli nakažení koronavirem, podle údajů, které pravidelně aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví, zemřelo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Krajskou krizovou linku teď může využívat každý

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 215 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 114 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 59 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Pokud bychom čísla studovali po okresech, nejpostiženější je Olomouc, kde je 430 potvrzených nakažených, na druhém místě by byl okres Šumperk s jednačtyřiceti případy, až pak by se seřadily Prostějov a Přerov s 39, respektive 18. Nejlépe v tomto porovnání vypadá Jeseník, kde je 5 potvrzených případů nákazy.

Olomoucký kraj dnes hlásí 282 nakažených mužů a 251 nakažených žen. To vše jsou samozřejmě potvrzené případy. Během dnešního dne proběhlo 674 testů, z toho 57 bylo pozitivních. 

ČTĚTE také: Velikonoce přehledně, co se může a co ne

Prvím potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články