Zde může být vaše reklama.

Hygiena hlásí necelých šest set potvrzených nakažených

Hygiena hlásí necelých šest set potvrzených nakažených

foto: Lukáš Blokša

16. 04. 2020 - 19:24

Podle dat z dnešní devatenácté hodiny, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo potvrzených nakažených už na 597 případů, vyléčených pak je celkem 109 osob. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je už přes dvě stě takových případů.

Celkem už v kraji bylo otestováno na 7932 osob, z toho se u 597 nákaza koronavirem potvrdila. Počet pozitivních testů tak momentálně tvoří zhruba sedm a půl procenta z celého množství. 109 pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit.

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 240 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 117 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 64 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články