Zde může být vaše reklama.

Jesenická nemocnice testuje na koronavirus také samoplátce

Jesenická nemocnice testuje na koronavirus také samoplátce

foto: Archiv

05. 05. 2020 - 09:00

Až do neděle 3. května se mohli nechat v odběrovém místě u Jesenické nemocnice otestovat pouze pacienti, kteří byli indikovaní jako potenciálně nakažení. Testování, které probíhá metodou RT-PCR, je nově, od včerejšího data, tedy 4. května, přístupné také samoplátcům. Podle jesenické nemocnice, která patří do holdingu AGEL, jde o doplňkovou službu hlavně s ohledem na zvýšený zájem o testování mezi veřejností v regionu.

Stejně jako u indikovaných pacientů probíhá také u samoplátců nejprve objednání k testu. K tomu slouží telefonní linka 724 256 917. Na lince si mohou zájemci dohodnout termín, dozví se také, jak odběr a následné procesy probíhají.

Při příchodu k odběru stačí zaplatit poplatek 2900 korun na pokladně nemocnice v přízemí budovy. S dokladem pak přijít na odběrové stanoviště.

Pokud je test negativní, dostanou klienti výsledky do druhého dne. V případě pozitivního testu pak výsledek sděluje Krajská hygienická stanice, která předává také instrukce ohledně dalšího postupu.

"Rozšíření nabídky testování i pro samoplátce nijak negativně neovlivní rychlost zpracovávání výsledků testů u indikovaných pacientů," prozradila mluvčí nemocnic skupiny Agel Radka Miloševská.

Další články